Καθυστερούν τα αντιγριπικά εμβόλια…

01092009 YGEIA_02

Αθήνα- «Τα πανδημικά εμβόλια θα καθυστερήσουν. Η παραγωγή είναι μειωμένη». Αυτό ανέφερε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος στα μέλη της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, η οποία συνεδρίασε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Μάλιστα, όπως επεσήμαναν στελέχη του υπουργείου Υγείας ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν έχει πάρει νέες ημερομηνίες παραλαβής των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνίες.

Ωστόσο επισήμως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνεδρίαση, σε σχετική ερώτηση ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Σε ό,τι αφορά γενικότερα τα φάρμακα και τα εμβόλια, ισχύει για την Ελλάδα ό,τι ισχύει και για ολόκληρο τον κόσμο. (…) Εχουν εξασφαλιστεί για τον μήνα Σεπτέμβριο οι πρώτες δόσεις και έπεται συνέχεια». Για το θέμα των πανδημικών εμβολίων ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα γίνει η παραλαβή των πρώτων εμβολίων.

Οι επιστήμονες οι οποίοι συμμετείχαν στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου συζήτησαν επίσης, το ενδεχόμενο σύστασης μιας μικρότερης, πιο ευέλικτης, επιτροπής η οποία θα προχωρήσει σε εκτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία, ώστε να μην αναγκάζονται να προβαίνουν σε συμπεράσματα βάσει των εκτιμήσεων άλλων κρατών. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι τέσσερα. Αλλα δύο σοβαρά περιστατικά διέφυγαν τον κίνδυνο και βρίσκονται σε φάση νοσηλείας και αποθεραπείας, και άλλα τρία έχουν ιαθεί πλήρως. Πέραν αυτών, με πνευμονία από τον ιό Η1Ν1 έχουν νοσήσει συνολικά 43 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των εννέα βαρέων περιστατικών, 37 εκ των οποίων έχουν ιαθεί πλήρως.

http://www.greekinsight.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s