Η γεωργία γέννησε τη λευκή φυλή

race

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Όσλο υποστηρίζουν ότι η λευκή φυλή εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα, πριν από μόλις 5.500 χρόνια.

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το χρώμα των ανθρώπων που μετανάστευαν από τις περιοχές του Ισημερινού προς τον Βορρά άρχισε να λευκαίνει ώστε να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερη βιταμίνη D, μιας και η παρουσία του ήλιου (που αποτελεί τη βασική πηγή της βιταμίνης D) όσο βορειότερα πήγαιναν οι άνθρωποι τόσο μειωνόταν.

Σύμφωνα όμως με τη νέα θεωρία που παρουσίασαν οι νορβηγοί επιστήμονες, το χρώμα των κατοίκων της Ευρώπης ακόμη και στη Βρετανία και στη Σκανδιναβία – εξακολουθούσε να είναι σκούρο, πολλούς αιώνες μετά τη μετανάστευσή τους από την Αφρική.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αλλαγή δεν οφείλεται άμεσα σε περιβαλλοντικούς, αλλά σε διατροφικούς παράγοντες και ότι ξεκίνησε την εποχή της μετάβασης από το κυνήγι και το ψάρεμα στη γεωργία. Δεδομένου ότι οι τροφές αυτές δεν περιείχαν βιταμίνη D, το δέρμα άρχισε σταδιακά να λευκαίνει, ώστε να λαμβάνει τη βιταμίνη από τον ήλιο.

neoskosmos.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s