ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (EKM) 10 Νοεμβρίου 2009

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια η Ελληνική Παροικία στο Μόναχο γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την Κυριακή 01.11.09 στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων  ετελέσθη δοξολογία με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Ανδρέας Ψυχάρης. Στη δοξολογία περέστησαν  ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Μ., οι εκπρόσωποι των εθνικοτοπικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Την Δευτέρα 02.11.09 συνεδρίασε το Δ.Σ της Ε.Κ.Μ. για την προετοιμασία και προγραμματισμό των εκδηλώσεων της νέας περιόδου. Εκτός από τα θέματα της ημερησίας διάταξης έγεινε απολογισμός του έργου των τομέων που παρουσίασαν δραστηριότητα κατά τους  προηγούμενους μήνες.

Η προετοιμασία για τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας των Ελλήνων στην πόλη του Μονάχου θα είναι το κυρίως θέμα των εκδηλώσεων  για τον επόμενο χρόνο.

 

Την Πέμπτη 05.11.09 έγινε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του προέδρου και μελών του Δ.Σ της Ε.Κ.Μ. στο νέο Γενικό Πρόξενο τηε Ελλάδας στο Μόναχο κ. Ανδρέα Ψυχάρη, για αλληλογνωριμία και ενημέρωση.

Ο κ. Ψυχάρης έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για τα προβλήματα, τις ανησυχίες,  και τις  προσδοκίες των συμπατριωτών μας.  Διαβεβέωσε δε ότι θα βρίσκετε δίπλα σε κάθε σύλλογο ή φορέα, για την επίλυση τυχόν αναφυομένων προβλημάτων.

 

Το Σάββατο 07.11.09 έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Ε.Κ.Μ. και με κεντρικό διοργανωτή το Σύλλογο Ποντίων Μονάχου, εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ενα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί σε συγκεκριμένο σχολείο της Ουκρανίας για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στον πατέρα μικρού παιδιού, το οποίο ήλθε από την Ελλάδα και βρίσκεται λόγω σοβαρής ασθένειας σε νοσοκομείο της Στουτγκάρδης.

Ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ παρευρέθησαν στην εκδήλωση.  Τον χαιρετισμό εκ μέρους της Ε.Κ.Μ. απήυθηνε ο κ. Αντωνάκης Στ.

 

Τη Δευτέρα 09.11.09 η Ισραηλιτική Πολιτιστική Κοινότητα Μονάχου και Ανω Βαυαρίας σε συνεργασία με το Δήμο Μονάχου, διοργάνωσε στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου εκδήλωση αφιερωμένη στην 09 Νοεμβρίου 1938 στην επονομαζόμενη » Reichskristallnacht «.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Christian Ude με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόεδρος του κεντρικού εβραϊκού Συμβουλίου Γερμανίας κ. Charlotte Knoblauch, και άλλοι επίσημοι.

Την Ε.Κ.Μ. εκπροσώπησε στην ως άνω εκδήλωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Μ. κ. Σπύρος Ξενάκης.

 

Συνεχίζεται  να  εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά  στους χώρους της  Ε.Κ.Μ. το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού  KOMPASS,   το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., το Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας., την  Arbeitsamt και την Ιnnere Mission.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους μαθητές  και τις μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων και έχει σκοπό να τους βοηθήσει να προβούν σην καλύτερη δυνατή επιλογή επαγγέλματος.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τους ειδικούς προς τούτο,  αφορούν σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s