Το ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής κοντά στους Έλληνες της Ζιμπάμπουε

Χαράρε- Κοντά στον Ελληνισμό της Ζιμπάμπουε βρέθηκε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής, με επικεφαλής τον Συντονιστή, Χάρη Γκουβέλη. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Βασίλης Μαγδαληνός, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής (ΟΕΚΝΑ) Τάσος Χριστοφόρου και Γιάννης Φιλίππου, αντίστοιχα. Η αποστολή επισκέφθηκε την Ελληνική Ακαδημία του Χαράρε, το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο στη Ζιμπάμπουε, και ξεναγήθηκαν στα νέα πέντε τμήματα που κτίστηκαν πρόσφατα και στα άλλα τρία, που αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η ανέγερσή τους. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Χαράρε, όπου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ζιμπάμπουε κα. Κουμίδου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χαράρε Κώστας Μουτζούρη και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Χαράρε, Νέστορας Νέστορα, τα μέλη της αντιπροσωπίας παρέδωσαν το ποσό των 20.000 λυρών, που συγκεντρώσαν οι δύο φορείς (ΣΑΕ και ΟΕΚΝΑ) για ενίσχυση του ελληνισμού του Ζιμπάμπουε. Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων που προσέφερε μέσω του ΣΑΕ 6.000 ευρώ και από τον έρανο της ΟΕΚΝΑ στη Νότιο Αφρική.

Σε συνάντηση με την ομογένεια και εκπροσώπους της Νεολαίας στο Ελληνικό Κέντρο του Χαράρε συζητήθηκαν τα προβλήματα, που απασχολούν τον ελληνισμό, ο τρόπος αντιμετώπισης και επίλυσής τους, όπως και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο κάθε οργανωμένος φορέας και θεσμός προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος η αντιπροσωπεία παρακάθισε σε δείπνο με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Χαράρε, Μιχάλη Κουκάκη και την ηγεσία της παροικίας. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής, Χάρης Γκουβέλης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια, την υποστήριξη και ενεργό συμπαράσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού προς τους οργανωμένους φορείς του ελληνισμό της Ζιμπάμπουε, που όπως τόνισε μέσα από αντίξοες συνθήκες επιτελούν πραγματικά εθνικό έργο, σημειώνοντας ότι «μόνο με στενή συνεργασία όλων, κοινές δράσεις και συνεχή αγώνα, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο αισιόδοξο αύριο».

«Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, που με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας έχει συγκεκριμένο ρόλο, θα συνεχίζει της ενέργειες του για να συντονίσει ενέργειες, να ενώσει δυνάμεις τους ελληνισμού που είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της αχανούς Περιφέρειας Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ τους προς όφελος του ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Γκουβέλης.

http://www.greekinsight.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s