H κατάντια του Ελληνισμού της Σουηδίας.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Απο καιρό τώρα παρακολουθώ τα γεγονότα της παροικίας μας, και κάθε άλλο παρά περίφανο με κάνουν να νοιώθω. Στην παροικία μας δυστυχώς βρέθηκαν μερικοί άναδροι εραστές της καρέκλας, και ερωτεύθηκαν με την ηγεμωνία των συλλόγων μας.

Απο την αρχή της δημιουργίας των ελληνικών κοινοτήτων στην Σουηδία όλα ήταν μια χαρά. Με την πάροδο του χρόνου όμως, μας πήρε και μας σήκωσε. Ενα μεγάλο μέρος του ελληνισμού γύρισε πίσω στην Ελλάδα, και λογικά οι κοινότητες γονάτισαν.

Οι κύριοι αυτοί που εγώ τους ονομάζω εραστές της καρέκλας, έμαθαν απο πολύ νωρίς να εκμεταλεύονται και να εξαφανίζουν τα κρατικά κονδύλια απο το Σουηδικό κράτος προς τους μετανάστες στην χώρα αυτή που ζούμε.

Χρήματα που στην ουσία εμείς σαν Ελληνες και Ευρωπαίοι πλέον τώρα δεν τα δικαιούμαστε.

Υπάρχουν άνθρωποι που μεταναστεύουν στην Σουηδία οι οποίοι δυστυχώς έχουν πολύ περισσότερες ανάνγκες απο τους έλληνες της ποροικίας μας. Δεν θα μιλήσω όμως για αυτό το θέμα και ούτε για το τι γίνονται αυτά τα χρήματα μετά την απολαβή τους απο τους εραστές.

Το θέμα που με κάνει πραγματικά να ντρέπομαι είναι ο τρόπος συμπεριφοράς των ελλήνων αναμεταξύ τους.

Ναί κύριοι δυστυχώς, διότι θα πρέπει να σκεπαστούμε όλοι μας κάτω απο μια σημαία ενός ελληνικού πολιτικού κόματος για να ακουστεί η φωνή μας, σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα κοινά των ελλήνων στην Σουηδία.

Μετά παραξενεύονται όλοι τους που οι νέοι της παροικίας μας δεν συμετάσχουν !

Τι κοινά ενδιαφέροντα με αυτούς τους εραστές της καρέκλας μπορεί να έχει ένας νέος που έχει μεγαλώσει εδώ στην Σουηδία; Ρωτήστε τα παιδιά σας.

Ενα άλλο επίσης παράξενο για την παροικία μας, είναι οτι οι έλληνες δεν μπορούν πλέον να καθήσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για τα σοβαρά θέματα της παροικίας μας. Ολοι τους διαλέγουν απο ένα ψευδόνυμο και βγαίνουν στα μπλογκς βρίζοντας, κατηγορώντας και υποβαθμίζοντας τον ίδιο τον ελληνισμό με την ανικανότητα του διαλόγου. Αν το έκαναν τουλάχιστον επώνυμα θα μπορούσα να πώ οτι κάνουν πολιτική τα άτομα. Αλλά πού πολιτική ! Προπαγάνδα έμαθαν να κάνουν και αυτό κάνουν.

Πότε θα πάψουν επιτέλους οι φασαρίες; Πότε θα δούμε ανθρώπους να συνομηλούν για το καλό της παροικίας μας; Πότε θα αρχίσει επιτέλους αυτή η ΟΕΣΚΣ να ανυσηχεί και να υποστηρίζει τον έλληνα πολίτη που βρίσκεται στην Σουηδία; Πότε θα ανοίξει η Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης την πόρτα της προς τους έλληνες;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αν δεν αρχίσουν οι έλληνες να συνομηλούν αναμεταξύ τους, αυτή η κατάντια του ελληνισμού της Σουηδίας δυστυχώς θα μας φέρει σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις που ακόμα και με την απουσία των εαυτών μας απο τα κοινά, δεν θα ξεπλένεται η ντροπή μας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γιόφκος

ΥΓ. Μόνο επώνυμα και χωρίς βρισιές σχόλια θα δημοσιευτούν !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s