ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΝΣΤΑΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ένας χρόνος πέρασε περίπου, από τότε που ιδρύθηκε ο σύλλογος μας.
Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε για να παρέχει στα μέλη μας, πληροφορίες και
ενημέρωση για το ότι γίνεται στην Σουηδία, στην Πατρίδα μας και γενικά
στον κόσμο. Στις 8 Δεκεμβρίου έγιναν εκλογές όπου και εκλέχτηκε το
5μελες Δ.Σ.

Τι έκανε το διοικητικό συμβούλιο

 • Έβγαλε κόπιες τις 107 περιοχές στην Ελλάδα που έπρεπε να περαστούν στο κτηματολόγιο και τα μοίρασε στους συμπατριώτες μας, ενημερώνοντας τους για τα έντυπα και τον τρόπο που έπρεπε να συμπληρωθούν.
 • Βοηθήσαμε συμπατριώτες μας και τους βρήκαμε σπίτια.
 • Βοηθήσαμε και βοηθάμε τους συμπατριώτες μας, με την αλληλογραφία τους με υπηρεσίες δημόσιες καθώς και για νοσοκομεία κ.α. να κλείσουν ώρα π.χ.
 • Όταν συμπατριώτης μας χρειάσθηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νόσο κομείο ,καλέσαμε την άμεση βοήθεια και ήλθε και τον πήρε. Έμεινε 3 μέρες μέσα στο νοσοκομείο.
 • Καλέσαμε ταξί και πήρε μέλος πάλι στο νοσοκομείο που η κατάστασης του ήταν σοβαρή.
 • Βοηθήσαμε μέλος μας να μπει στο γηροκομείο, συμπληρώνοντας τα έντυπα και βοηθώντας τον στην μεταφορά με φορτηγό.
 • Αντιπροσωπεύσαμε μέλος στο δικαστήριο όπου δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας την υπόθεση του με θετικό αποτέλεσμα.
 • Βοηθήσαμε μέλη μας σε διαφορες που είχαν με τράπεζες με θετικά αποτελέσματα.
 • Στείλαμε γράμματα σε όλα τα μέλη, όπου τους ενημερώσαμε τα του συλλόγου, για τις ευρωεκλογές και μαζί στείλαμε 2 σελίδες με όλα τα ελληνικά τηλεφωνα υπηρεσιών, κονοτήτων κ.α.
 • Ενημερώσαμε επίσης έγκαιρα για τις εκλογές αντιπροσωπων στο δέκατο ένατο συνέδριο της Ομοσπονδίας όλα τα μέλη και αλλα από τον τηλεφωνικό κατάλογο της περιοχής.
 • Πήγαμε σε σεμινάριο για το περιβάλλον. Ενεργοποιηθήκαμε και ο δήμος μας όρισε ένα κομμάτι της Tενστας όπου το καθαρίζουμε κάθε δεύτερη Κυριακή και μας πληρώνουν με 1500 κορώνες την φορά.
 • Ήμασταν μέλος της επιτροπής, για την γιορτή της «τενστας» που έγινε στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και προτείναμε και φέραμε το συγκρότημαΤΑΞΙΜΙ και το χορευτικό του Ευξείνου Πόντου.
 • Δώσαμε 5000 κορώνες για το ταμείο του Euxeinou Pontou και προσφέραμε σουβλάκια και αναψυκτικά στα παιδιά, μετα το τέλος της παράστασης.
 • Αγωράσαμε επίσης 20 πακέτα μπισκότα πάλι απο τον Ευξεiνο Πόντο τα οποία τα δώσαμε δώρα τα Χριστούγεννα σε όλες τις υπηρεσίες της Τένστας απο δήμο μέχρι το ΙΚΑ και όλα αυτά χωρίς λοκαλ.
 • Κάθε βδομάδα τηλεφωνικώς , με γράμματα και με e-mail, ερχόμασταν και ερχόμαστε σε επαφή με το Svenska Bostäder-FamiljeBostäder και FABEGE.
 • Για να καταλάβετε ποσο δύσκολο είναι να βρει κανεις λοκαλ στην Τενστα σας λέγω ότι οι Σομαλοί έχουν μονο εδώ 50 συλλόγους δηλωμένους στο υπουργείο οικονομικών (Skatteverket). Όμως κάτι πάει να γίνει. Η πυροσβεστική υπηρεσία πήγε και είδε ένα λοκαλ που προορίζεται για μας και περιμένουμε.
 • Συμμετέχουμε ενεργά στο ότι γίνεται στην περιοχή μας, στηρίζουμε και βοηθάμε ενεργά τα απογευματινά τμήματα (παραρτήματα) του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ελλήνων μαθητών Στοκχόλμης.

Πρέπει όμως να αναφερθούμε και να καταδικάσουμε τα ψέμματα που είπε ο πρόεδρος της κοινότητας του Ρίνκεμπι στο δέκατο ένατο συνέδριο και τα οποια το περιοδικό της Ομοσπονδίας αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Λέγει λοιπόν ο πρόεδρος και κάνει υπαινιγμό για τον σύλλογο μας και
αναφέρει ότι το περιφερειακό συμβούλιο του δήμου Tενστας – Σπογκας οτι δεν επιδότησε ούτε εμάς ούτε εκείνους επειδή έχουμε τα ίδια μέλη. Ψέμα.
Η αλήθεια είναι ότι η κοινότητα του Ρίνκεμπι κατέθεσε την αίτηση της καθυστερημένα.

Εμείς δεν πήραμε επιδότηση διότι ο δήμος έκρινε ότι άλλοι σύλλογοι είχαν προτεραιότητα. Υπήρξαν και άλλοι σύλλογοι που δεν επιδοτήθηκαν. Για την ιστορία 31 σύλλογοι ζήτησαν 5.100.000 kr. Ο δήμος είχε να δώσει 1.000.000 kr.

Επειδή κυκλοφόρησε ένα γράμμα πριν το συνέδριο της Ομοσπονδίας στην νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται στον σύλλογο μας μεταξύ άλλων έχουμε να πούμε τα εξής. Το 1/3 των μελών μας δεν ανήκουν στην παράταξη μας.Από τα 3 μέλη της εξελεκτικής τα 2 δεν ανήκουν στην παράταξη μας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αληθειας. Και όπως βλέπετε, όλοι, δεν
είμαστε ίδιοι.

Για το Δ.Σ
Παναγιώτης Χατζηπαυλής

ΥΓ. Ο παρών απολογισμός στάλθηκε για να δημοσιευθεί στο περιοδικό της Ομοσπονδίας, πράγμα που δεν έγινε.

Το υπογεγραμμένο έγγραφο σε μορφή PDF

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s