Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Συνεργασία υπεύθυνου τύπου του ΠΣΗΕ

με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνεργασία με την Υπεύθυνη  του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας–Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Ζέτα Ασίκογλου- Λέκκα είχε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η η προετοιμασία της διοργάνωσης του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες, που θα πραγματοποιηθεί  και φέτος κατά το μήνα Ιούλιο στα Γιάννενα.

Το πρόγραμμα αυτό, μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΠΣΗΕ και του Πανεπιστημίου τον Ιούνιο του 2009, τελεί υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) και υλοποιείται  από το Κέντρο Ελληνικής Παιδείας  και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τα  έτη    2008 και 2009, με τη συμμετοχή Ηπειρωτόπουλων από την Eυρώπη και την Αμερική. Ως πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος αυτού έχει τεθεί η σύνδεση  ή επανασύνδεση με την πατρίδα των απόδημων Ηπειρωτόπουλων και η ενίσχυση της συνείδησης της ελληνικής τους καταγωγής.

Η κα Ασίκογλου-Λέκκα και ο κ. Κωσταδήμας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις οργανωτικές λεπτομέρειες του προγράμματος αυτού με πυρήνα τη σύνταξη αίτησης για οικονομική του ενίσχυση.

«Ευελπιστούμε και φέτος στην επιτυχία του προγράμματος και ακόμη ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει για άλλη μια φορά θερμά τους νέους Απόδημους Ηπειρώτες», τόνισε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s