ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (EKM) 15 Φεβρουαρίου 2010

Tο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και με την προσέλευση δεκάδων φορέων της παροικίας του Μονάχου άνοιξε τις πύλες της η έκθεση του Ελληνα φωτογράφου Γιάκη Γρηγόρη με τίτλο  » Προσωπείο με πρόσωπο».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Κ.Μ κ. Ξενάκης Σπ., ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο κ. Γρίβας Ν., η Νομαρχιακή σύμβουλος της; SPD κ. Klafki Mariane, ο πρόεδρος της Ε.Κ. Νταχάου κ.Ασλανίδης Κ,  εκπρόσωποι των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, θεοφιλέστατος π. Πέτρος, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αλλοδαπών Μονάχου, εκπρόσωποι των εθνικοτοπικών συλλόγων περιοχής Μονάχου, μέλη της κοινότητας Μονάχου, καλλιτέχνες.

Την αυλαία άνοιξε ο επί σειρά ετών πρόεδρος  της Ε.Κ.Μ και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες ευρωεκλογές Κώστας Τάτσης, παρουσιάζοντας το φωτογράφο – ο οποίος μαζί με την σύζυγό του είναι δεύτερη γενιά Ελλήνων μεταναστών – αλλά και αναλύοντας την  πρωτοβουλία του φωτογράφου.

Ο φωτογράφος στη συνέχεια καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής είτε με οικονομική υποστήριξη όπως το Συμβούλιο Αλλοδαπών Μονάχου αλλά και άλλες ελληνικές εταιρείες, είτε με οργανωτική στήριξη. Επίσης ευχαρίστησε το Γενικό Προξενείο και την Ε.Κ.Μ. που έθεσαν την έκθεση υπό την αιγίδα τους.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε έπειτα από προτωβουλία του φωτογράφου πλαισιώνοντας και στηρίζοντας  τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από την παροικία, εορτάζοντας το ιωβηλαίο των 50 ετών  από την έλευση των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.

Κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι πορτρέτα από το παγκοσμίου φήμης Βενετσιάνικο καρναβάλι, σε μία μοντέρνα απόδοση, απομονώνοντας το εκάστοτε θέμα από το περιβάλλον της αποτύπωσής του, με μία εικαστική αφαιρετική πινελιά.

Απαλείφοντας  τις γωνίες του κάδρου  και τοποθετώντας  το θέμα  σε  μαύρο φόντο, παρουσιάζεται με ξεχωριστή  μοναδικότητα η δημιουργία του όλου εγχειρήματος.

Μεγάλη προσέλευση παρουσιάστηκε και κατά την δεύτερη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης με την παρουσία εκπροσώπων από Γερμανικούς εικαστικούς οίκους  της πόλης, και τον Συντονιστή Β/θμιας Εκ/πσης στο Μόναχο κ. Δρ. Κώτση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ενώ για τους ενδιαφερόμενους εκτός περιοχής Μονάχου, δίνετε η ευκαιρία μέσω της Αθηναϊκής εφημερίδας «Καθημερινή» και στο ένθετο περιοδικό » ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» στην έκδοση του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου να δουν μέρος από τις φωτογραφίες της έκθεσης.

___________________________________________________________________________

Λεζάντες φωτογραφιών

P1015800-copy.jpg

Ο κ. Τάτσης Κώστας παρουσιάζει στο κοινό τον φωτογράφο και το έργο του.

P1015801-copy.jpg

Από αριστερά: Τάτσης Κ. και π φωτογράφος Γιάκης Γρ.

P1015802-copy.jpg

Από αριστερά: Αποστολίδης Χ., Αντωνάκης Στ. μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Μ και ο πρόεδρος της Ε.Κ.Μ. Ξενάκης Σπ.

P1015803 copy.jpg

Η κ. Marianne Klaffki, Vorsitzende der SPD-Kreistagsfraktion Dachau

P1015818 copy.jpg

Με τον πρόεδρο της Ε.Κ. Νταχάου

P1015821-copy.jpg

Γιάκης Γρ., Marianne Klaffki, Τάτσης Κ.

P1015823 copy.jpg

Γιάκης Γρ. , Marianne Klaffki

P1015849 copy.jpg

Αναμνηστικό δωρεάν ενθύμιο (CD) με όλα τα εκθέματα.

P1015812-copy.jpg

Γενική

P1015810-copy.jpg

Ο φωτογράφος Γιάκης Γρ.

P1015779-copy.jpg

με την σύζυγο Ζέρβα Ολγα-Γιάκη

Πρόσβαση στις φωτογραφίες της έκθεσης στην ιστοσελίδα:

http://www.fotoart.gr/gallery/giakisgrigorios/index.htm

Ενημέρωση στην ιστοσελίδα:

http://www.doryforos-muenchen.de/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s