Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΛΝΑΣ «ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»

Πριν δύο χρόνια, περίπου είχε δημοσιευτεί, επιστολή μου, στο περιοδικό τής Ομοσπονδίας, με τις απόψεις μου, τις κρίσεις και τις επικρίσεις μου, όσον αφορά τα γενόμενα στους χώρους τούς καθημερινούς τής κοινότητας τής Σόλνας. Το περιεχόμενο ήταν πράγματι καυστικό, όμως παραστατικό. Ήταν ειλικρινές, χωρίς υπερβολές και πάνω απ όλα ανεξίκακο(δεν είχε εκδικητική διάθεση). Εξ άλλου τί είδους κακίες να έχει όταν με τούς περισσότερους από τούς θιγόμενους ,υπάρχουν γνωριμίες, σχέσεις και φιλίες χρόνων;

Ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και καταιγισμούς αρνητικών σχολίων. Πέρασε καιρός από τότε και το κλίμα πού επικρατεί είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ΘΕΤΙΚΟ. Γράφτηκε, λοιπόν, ή επιστολή τότε, από απεριόριστες καλές προθέσεις και επιδιώξεις για κάτι καλλίτερο. Γιατί πίστευα, όπως και τώρα πιστεύω ότι δικαιώθηκα, ότι αυτή ή κοινότητα είναι απεριορίστων ικανοτήτων ,για να επιτύχει ότι δεν κατάφεραν άλλοι σε 30 χρόνια. Έχει ΄΄υγιέστερα΄΄ μυαλά από άλλους. Προχθές ,μετά την πάροδο των δύο ετών περίπου, παρευρέθηκα στην Συνέλευση των μελών τής κοινότητας τής Σολνας και εξεπλάγην για το εξαίρετο επίπεδο επικοινωνίας( για ελληνικά δεδομένα) για τον καθαρό κι αντρίκιο λόγο των ομιλητών και κυρίως των απερχόμενων προέδρου και υπευθύνου οικονομικών, στους απολογισμούς των. Ήσαν οι ορθές βάσεις για τα επόμενα συμβούλια όλων των συλλόγων, κοινοτήτων  και τής υπάρχουσας Ομοσπονδίας. Τούς αξίζει ένα μεγάλο ΄΄ΕΥΓΕ΄΄ ή ΄΄ΜΠΡΑΒΟ΄΄ σαν έκφραση έγκρισης και επιδοκιμασίας για το έργο πού επιτέλεσαν, τον τελευταίο κυρίως χρόνο, καταρρίπτοντας την μοναδικότητα( οι αλήθειες να τονίζονται) κάποιας άλλης κοινότητας, τής Στοκχόλμης. Η ειδοποιός διαφορά ….και χωρίς να είναι το ζητούμενο……έγκειται στο ότι  ή μεν Σόλνα είναι αυτόφωτη οικονομικώς, ή δε Στοκχόλμη ετερόφωτη, συνεπικουρούμενη και αφειδώς χρηματοδοτούμενη από την υπάρχουσα Ομοσπονδία,…….ως αναφέρεται ανά τα περίχωρα.

ΦΩΣ η Σολνα στο σκοτάδι τής Ελληνικής Παροικίας κι αυτό είναι το ουσιωδέστερο και σημαντικότερο, ότι έχουμε δύο κοινότητες πού υπάρχουν ΄΄παράγουν΄΄ και ΄΄προσφέρουν΄΄.

΄΄ΕΥΓΕ΄΄ τους και ΄΄ΜΠΡΑΒΟ΄΄ τους.

Δια χειρός

Γιώργου Κουβατσου

Advertisements

One thought on “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΛΝΑΣ «ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»

 1. ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
  ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
  ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΕΚΕΙ.
  ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ.
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s