«Μέρες Ελληνικού Πολιτισμού» στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια από τις 17 έως τις 24 Απριλίου

«Μέρες Ελληνικού Πολιτισμού» στην Αίγυπτο διοργανώνονται στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο και την οργάνωση από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 24 Απριλίου, θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά συγκροτήματα από την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, το Σάββατο, 17 Απριλίου, θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Μούχα, με τίτλο Υπολείμματα, Μουσείο Μαχμούντ Μοχτάρ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Απριλίου.

Την Τετάρτη, 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του Λάκη Χαλκιά, με τίτλο «2.500 Χρόνια Ελληνικής Μουσικής», στο Θέατρο Γκουμχουρέια, στο Κάιρο.

Την Παρασκευή, 23 Απριλίου, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών με το συγκρότημα «Κύκλος», και τίτλο «Ελληνικές μνήμες, χοροί, ήχοι και χρώματα», με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών κοστουμιών, στο Θέατρο Μπαλλούν, στην περιοχή Αγκούζα, του Καΐρου.

Το Σάββατο, 24 Απριλίου, θα παρουσιαστεί το θεατρικό-εικαστικό δρώμενο με τίτλο «Γυάλινα Πηγάδια», στο Θέατρο Κομπέτ-Αλ Γούρι, στην παραδοσιακή περιοχή Ελ Χουσεΐν, Κάιρο.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 24 Απριλίου, με τη χορευτική εκδήλωση του συγκροτήματος «Κύκλος» που θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s