Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις

Είναι τελικά ασφαλές να ικανοποιηθεί το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση, να ξαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους;

Οπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αρκετά F-16 έπαθαν ζημιές στους κινητήρες τους πετώντας ακόμα και σήμερα στη Βόρεια Ευρώπη. Νατοϊκός αξιωματούχος δήλωσε οτι κομμάτια γυαλιού βρέθηκαν στους κινητήρες των νατοϊκών αεροσκαφών, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως έχουν ανακοινώσει ειδικοί η τέφρα που μπαίνει στους κινητήρες οι οποίοι έχουν θερμοκρασία που ξεπερνά τους 700 βαθμούς αλλάζει σύσταση και μετατρέπεται σε γυαλί προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Η φιλανδική πολεμική αεροπορία δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εισαγωγή ηφαιστειακής στάχτης στους κινητήρες ενός μαχητικού αεροσκάφους.
Εν προκειμένω, η ιστορία αφορά ένα f-18 Hornet της αεροπορίας της σκανδιναβικής χώρας. Το περιστατικό γίνεται αφορμή για να υποβληθούν σε ελέγχους περισσότερα αεροσκάφη.

Πέντε μαχητικά του τύπου αυτού συμμετείχαν σε άσκηση στις 15 Απριλίου, λίγες ώρες πριν την επιβολή των περιορισμών στις πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ευρώπης.Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τη σοβαρή ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα σωματίδια της στάχτης στους κινητήρες των αεροσκαφών.Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και απο το Υπουργείο Αμυνας της Νορβηγίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s