Ομογενειακό Επιχειρηματικό Δίκτυο Σουηδίας

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, επισήμανε, μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικός συντονιστικός φορέας όλων των ομογενειακών Επιχειρηματικών Δικτύων με αντίστοιχες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα.
Ο Υπεύθυνος του Δικτύου Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και Προβολής Τουρισμού στην Ευρώπη, κύριος Γιάννης Επιτροπάκης έθεσε τους στόχους και σκοπούς του Δικτύου Επιχειρηματιών στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει επέλθει η χώρα μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αξιοποίηση των Ελλήνων ομογενών. Σημείωσε ότι οι Έλληνες Επιχειρηματίες με την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή των χωρών υποδοχής αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πατρίδας μας και χρήσιμους συνεργάτες για την Ελληνική Πολιτεία.

Παρακαλούμε θερμά τους συμπατριώτες μας, να αφήσουν την δημοσκόπηση αυτήν μόνο για επιχειρηματίες.  Αν είσαι επιχειρηματίας στην Σουηδία σε παρακαλούμε να πάρεις μέρος στην δημοσκόπηση και αν θέλεις σχολίασε γιατί ψήφισες αυτό που ψήφισες.

Advertisements

3 thoughts on “Ομογενειακό Επιχειρηματικό Δίκτυο Σουηδίας

 1. Jag tror att alla medlemmar i nätverket ska kunna utbyta erfarenheter och tips och tricks med varandra som företagare.

  Om vi dessutom ser att vi kan utbyta tjänster eller vara varandras referenser är det ett bonus.

  Jag hoppas att du är intresserad av att bli medlem i nätverket.

 2. Μήνυμα προς τους Έλληνες επιχειρηματίες στην Σουηδία.

  Θέλεις να γίνεις μέλος στο Ομογενειακό Επιχειρηματικό Δίκτυο Σουηδίας;

  Στείλε μας μήνυμα στο info@keyid.se με τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σου:

  Ονοματεπώνυμο:
  Όνομα επιχείρησης:
  Διεύθυνση:
  Τηλέφωνο:
  Εμαιλ:

  Το Ομογενειακό Επιχειρηματικό Δίκτυο Σουηδίας θα προγραμματίσει συνάντηση το γρηγορότερο δυνατό.

 3. Επενδυτές με απορίες…

  Αναρωτιούνται πολλοί επιχειρηματίες, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά και για πολλά χρόνια προκειμένου να κάνουν μια επένδυση, πού πρέπει να απευθυνθούν ώστε να υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση τη δική τους υπόθεση. Αυτό συμβαίνει μετά τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες έκλεισαν, προς το παρόν τουλάχιστον, δύο μεγάλες επενδύσεις. Είναι λογικό οι Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια ολόκληρα από τη γραφειοκρατία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κ.λπ. κ.λπ., να αναμένουν μια απάντηση για το πώς μπορούν να αποκτήσουν την ίδια ειδική μεταχείριση.

  Ελπίδα τους είναι πως δεν θα χρειασθεί να περάσουν από διάφορους επίδοξους μεσάζοντες, οι οποίοι έχουν βγει στην πιάτσα και διαφημίζουν την ικανότητά τους να προωθήσουν επενδύσεις. Αυτός, άλλωστε, είναι ένας μάλλον τριτοκοσμικός τρόπος προσέλκυσης κεφαλαίων, που δεν συνάδει με τις αρχές της ανοικτής διακυβέρνησης και της ισονομίας τις οποίες έχει διακηρύξει αυτή η κυβέρνηση.

  Ασφαλώς και υπάρχει ρόλος για την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου στην προώθηση μεγάλων επενδύσεων. Τίποτα σημαντικό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα χωρίς να το σπρώξει αποφασιστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή κάποιο ισχυρό κέντρο δίπλα του. Αυτό, όμως, σημαίνει πως οι πόρτες είναι ανοικτές για κάθε σοβαρό επενδυτή που έχει «κολλήσει» και όχι μόνο για όποιον έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» ή σύμβουλο που να έχει σχέση με κάποιο… μπάρμπα.

  Άκουγα προχθές στην εκδήλωση του «Γαστρονόμου» έναν βραβευμένο, επιτυχημένο επιχειρηματία από την Καλαμάτα, ο οποίος έλεγε κάτι απλό όσο και σοφό: «Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε κίνητρα για επενδύσεις όσο να καταργηθούν τα αντικίνητρα, αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα».

  Πού είναι, λοιπόν, οι σχετικές πρωτοβουλίες για την κατάργηση της πολυνομίας, πώς αντιμετωπίζεται ο απίστευτα χρονοβόρος ρόλος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του ΚΑΣ σε μεγάλες επενδύσεις, πώς μειώνονται οι άδειες που απαιτούνται; Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να διευκολύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι αστείο να ασχολούμεθα με το αν μια εταιρεία θέλει μία ή δέκα ημέρες για την ίδρυσή της. Στο τέλος της ιστορίας μια επένδυση θα έχει χρειασθεί κάτι χρόνια μείον δέκα μέρες, γιατί και να πάρει άδεια ίδρυσης θα σκοντάψει με μαθηματική βεβαιότητα σε δεκάδες άλλα εμπόδια.

  Οι περισσότεροι υπουργοί σήμερα δεν καταλαβαίνουν τι θα πει επιχειρηματικότητα, ίσως γιατί ελάχιστοι έχουν εργασθεί εκτός πολιτικών γραφείων. Ορισμένοι, μάλιστα, που βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις περιβάλλονται από ακτιβιστές συμβούλους, οι οποίοι διακηρύσσουν ότι είναι φύσει και θέσει ενάντιοι στην οικοδομή, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα νέα εργοστάσια και γενικώς των μη άυλων μορφών ανάπτυξης.

  Λογικό, λοιπόν, είναι οι Ελληνες επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν μιλάω γι’ αυτούς που είναι κακομαθημένοι και πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου, γιατί αυτοί θα βρουν τις άκρες τους και τον αρμόδιο «μπάρμπα στην Κορώνη». Ο λόγος για ένα μεγάλο υγιές κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου που βρίσκει κλειστές πόρτες και από την άλλη βλέπει ορθάνοιχτες τις πόρτες για κάποιους, που αδιαφανώς και ανεξηγήτως μοιάζουν να έχουν το μαγικό πάσο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s