Η TUI απειλεί να ακυρώσει τις πτήσεις της προς την Ρόδο!

Ανυπολόγιστη προβλέπεται να είναι η ζημιά που θα υποστεί ο τουρισμός του νησιού μας αν δεν απαλλαγεί σύντομα η Ευρώπη από την ηφαιστειακή σκόνη. Η πληροφορία ότι ενεργοποιήθηκε και δεύτερο ηφαίστειο το οποίο θα απελευθερώσει νέο κύμα σκόνης, έχει γεμίσει αγωνία τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής και ήδη έχει αντίκτυπο αφού ο τουριστικός οργανισμός ΤUI απείλησε πως θα ακυρώσει όλα τα συμβόλαια στο νησί της Ρόδου. Συγκεκριμένα με επιστολή του ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός, έκανε γνωστό στην Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου, πως μπορεί να κάνει χρήση των δικαιωμάτων του αν συνεχιστούν τα προβλήματα από την ηφαιστειακή σκόνη. Επισημαίνεται πως η ύπαρξη φυσικών φαινομένων δίνει τη δυνατότητα σε τουριστικούς οργανισμούς να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν προγράμματα που έχουν καταρτίσει.
Αυτό απλά σημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθούν οι 200.000 αφίξεις τουριστών που θα έφερνε η TUI στη Ρόδο το φετινό καλοκαίρι. Η ακύρωση των αφίξεων αυτών, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό ιδιαίτερα τώρα που σοβεί η οικονομική κρίση και είναι σε ισχύ, τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.
«Μας κοινοποιήθηκε η επιστολή της TUI με την οποία μας ανακοίνωσε την πρόθεση της να προβεί σε ακυρώσεις, στην περίπτωση που θα έχουμε συνέχιση του φαινομένου της ηφαιστειακής σκόνης. Αυτό θα είναι ότι χειρότερο για τον τουρισμό του νησιού μας ιδιαίτερα τώρα» δήλωσε στη «δ» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου.
Η ύπαρξη της ηφαιστειακής σκόνης έχει ήδη πλήξει τις αφίξεις και τα έσοδα των ξενοδοχείων και των τουριστικών πρακτορείων που ξεκινούν τη σεζόν με παθητικό όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαβασιλείου.
Αν δεν υπάρξει βελτίωση του φαινομένου μέχρι τις 25 Απριλίου, η Ρόδος θα χάσει 30.000 αφίξεις τουριστών που θα έρχονταν στην περιοχή για τις διακοπές. Μαζί με τις αφίξεις όμως το νησί μας θα χάσει 30.000.000 ευρώ ποσό που δεν είναι ευκαταφρόνητο. Αντιθέτως η απώλεια του μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.
Μέχρι τώρα πάντως υπολογίζεται πως έχουν ακυρωθεί 65 πτήσεις τσάρτερ και μαζί με αυτές χάθηκαν 12.000 αφίξεις ξένων επισκεπτών.
«Ελπίζουμε να αραιώσει, όπως ανακοινώθηκε, η σκόνη. Και πάλι όμως θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι πτήσεις τσάρτερ και για τη δική μας περιοχή» επεσήμανε ο κ. Παπαβασιλείου.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να πολλαπλασιαστούν οι ακυρώσεις των πτήσεων αρκετοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, αποφάσισαν να τα κρατήσουν κλειστά γιατί δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Η έναρξη των δραστηριοτήτων των μονάδων αυτών θα γίνει αργότερα δηλαδή όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Αναφορά στη δυσμενή αυτή εξέλιξη έγινε και στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού, η οποία διεξήχθη χθες το μεσημέρι.
Προσδοκία των τουριστικών παραγόντων και των φορέων της περιοχής μας είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να καταλαγιάσει η σκόνη και να διεξάγονται ξανά κανονικά οι πτήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s