Άδειες πτήσεων καθυστερούν τους ταξιδιώτες της SAS.

Όταν η νέα οριοθέτηση τέθηκε σε ισχύ στο σουηδικό εναέριο χώρο χθες, ήταν απαραίτητη η νέα πτητική άδεια για την SAS να πετάξει. Τώρα το σχέδιο είναι έτοιμο από τη Σουηδία, αλλά στη Δανία, όπου έχουν παλιότερα αεροσκάφη, αναγκαστικά πολλά παραμένουν στο έδαφος.

Όταν οι SAS ταξιδιώτες ήρθαν στο Kastrup σήμερα το πρωί αντίκρισαν περαιτέρω καθυστερήσεις. Ενώ ορισμένα σουηδικά αεροπλάνα αναγκάστηκαν να παραμείνει σε ακινησία χθες το απόγευμα.

Ο λόγος ήταν ότι η απόφαση για την επιβολή συστήματος τριών ζωνών, όπου η ζώνη μεταξύ των δύο σημαίνει ότι υπάρχουν μικρές ποσότητες τέφρας, αλλά είναι ακόμη επιτρεπτό  να πετάξουν αν υπάρχει ειδική άδεια, μερικά αεροπλάνα δεν την είχαν. Για την SAS, υπάρχει  μια ειδική υπηρεσία επιθεώρησης η STK, η οποία δίνει την άδεια για τις πτήσεις στην Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.

Σύμφωνα με τον Bertil Ternert, CIO της SAS, ήταν αυτή η διαδικασία που οι πτήσεις χθες το απόγευμα έπρεπε να ακυρωθούν, ενώ περίμεναν για εκκαθάριση. Τώρα η πλειονότητα των αδειών εκδόθηκαν και τα αεροπλάνα έτοιμα να πετάξουν και πάλι.

Αλλά για ένα παλαιότερο μοντέλο αεροσκάφους, το MD 80, απαιτούνται πιστοποιητικά από τον προμηθευτή των κινητήρων, και έτσι η καθυστέρηση για αυτά συνεχίζεται.Τα MD 80 χρησιμοποιούνται κυρίως στη Δανία.

Ακόμη και στη Σουηδία, σήμερα η SAS έχει μερικές πτήσεις που ακυρώθηκαν, λέει ο Bertil Ternert διότι μερικά αεροπλάνα ήταν σε διαφορετικά σημεία.

– Αλλά σήμερα το απόγευμα θα έχουμε μια αρκετά κανονική κυκλοφορία και το Σάββατο ή την Κυριακή, θα είναι απολύτως φυσιολογική, «λέει.

Πηγές http://www.svd.se

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s