Διεθνές πρωτοσέλιδο ξανά η Ελλάδα

Πρώτο θέμα αποτελεί για μία ακόμη ημέρα η Ελλάδα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την υποβάθμιση σε junk από τη Standard & Poor’s την Τρίτη, καθώς και την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη.

«Οι ελληνικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών. Η απαγόρευση έχει στόχο να αποτρέψει τους επενδυτές από το να στοιχηματίζουν στην πτώση των μετοχών, κάτι που θεωρείται ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην αγορά», αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC.

«Όσες διαβεβαιώσεις κι αν δίνουν οι αξιωματούχοι, το ευρώ υποχωρεί όλο και περισσότερο ενώ τα spread ανεβαίνουν. Το κόστος εξασφάλισης έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας έχει επίσης εκτοξευτεί», αναφέρει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες κατάρτισης ενός σχεδίου στήριξης της Ελλάδας δεν έχει φέρει σταθερότητα στην αγορά.

Οι βρετανικοί Times σε δημοσίευμά τους εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. «Με τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κάτω από αυτή της Ισλανδίας, του Καζακστάν και της Ουγγαρίας, μία διαπραγμάτευση αναδιάρθρωσης του χρέους της μοιάζει πλέον αναπόφευκτη, ό,τι κι αν λέει η Κομισιόν», τονίζει, προσθέτοντας ότι ούτε η αύξηση της συμβολής του ΔΝΤ στο πακέτο στήριξης θα είναι αρκετή.

«Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η ελληνική πιστωτική κρίση θα εξαπλωθεί», είναι ο τίτλος των New York Times. «Καθώς η Ελλάδα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, η Ευρώπη κυριεύεται από το φόβο ότι η κρίση θα εξαπλωθεί», αναφέρει.

Πανεπιστημιακός καθηγητής σε σχόλιό του στην εφημερίδα παρομοιάζει την Ελλάδα με τη Lehman Brothers και την Bear Stearns.

http://www.ethnos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s