«Δεν είμαστε στη θέση της Ελλάδας» λέει η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών

Το χρέος της Ισπανίας είναι υπό έλεγχο διαβεβαιώνει η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο και υπογραμμίζει σε συνέντευξή της σήμερα στην εφημερίδα Cinco Dias ότι δεν η χώρα της δεν πρόκειται να ζητήσει οικονομική βοήθεια όπως η Ελλάδα.

«Το χρέος μας είναι καθαρό και δεν θα ζητήσουμε βοήθεια» δήλωσε η Σαλγάδο και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα οδηγήσει σε μείωση του ελλείμματος.

Επίσης τόνισε ότι οι κυβερνητικές δαπάνες θα είναι αυστηρότερες τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τη Σαλγάδο, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού. Η ισπανίδα υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι οι κυβερνητικές δαπάνες θα είναι αυστηρότερες τον επόμενο χρόνο.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε τη δανειοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.

Η Σαλγάδο τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η υποβάθμιση αυτή είναι δικαιολογημένη και ότι οι προβλέψεις του οίκου αυτού είναι πιο απαισιόδοξες από τις προβλέψεις άλλων αναλυτών. «Ειλικρινά, πιστεύω ότι τα γεγονότα δεν υποστηρίζουν αυτήν την απόφαση», τόνισε.

Η ισπανίδα υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι οι αποφάσεις για τη βοήθεια χωρών της ευρωζώνης που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις πρέπει να λαμβάνονται γρηγορότερα και απηύθυνε έκκληση για υλοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

«Οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο γιατί δημιουργείται αστάθεια που επηρεάζει όλους μας», τόνισε. Τέλος, η Σαλγάδο διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανεργία στην Ισπανία έχει φθάσει το 20%. Επίσημα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 4 Μαΐου.

Πηγές  /www.enet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s