Γαλλία: Εγκρίθηκε η συμβολή στο πακέτου στήριξης προς Ελλάδα

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα επέκρινε την απόφαση για δανεισμό με επιτόκιο 5%, επιμένοντας ότι η οικονομική βοήθεια έπρεπε να δοθεί με χαμηλότερο επιτόκιο.

Η γαλλική βουλή ενέκρινε σήμερα την αποδέσμευση του ποσού των 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών που αντιστοιχεί στη Γαλλία ως τμήμα του πακέτου της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Υπέρ της αποδέσμευσης της βοήθειας ψήφισαν τόσο το κυβερνητικό κόμμα, όσο και τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το 2010, ενώ η ψηφοφορία στη Γερουσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

«Οφείλουμε να ενεργήσουμε γρήγορα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, διακυβεύεται η σταθερότητα της ευρωζώνης», δήλωσε ενώπιον των Γάλλων βουλευτών η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα υποστήριξε τη χορήγηση του πακέτου της βοήθειας προς την Ελλάδα, επέκρινε την απόφαση για τον δανεισμό της Ελλάδας με επιτόκιο 5%, επιμένοντας ότι η οικονομική βοήθεια έπρεπε να δοθεί με χαμηλότερο επιτόκιο.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s