Αυστραλία- Η κρίση θα πλήξει και την ελληνομάθεια

Του Σ. Χατζημανώλη

Η ελληνική δημοσιονομική κρίση ενδέχεται να πλήξει τα προγράμματα ελληνικών σπουδών στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου ABC με τίτλο «Φόβοι χρέους προκαλούν αμφιβολίες για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας». Το δημοσίευμα παραθέτει τις απόψεις του κ. Μιχάλη Τσιανίκα, καθηγητή ελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαΐδας.

Αναφερόμενος στα προγράμματα ελληνικών σπουδών των πανεπιστημίων Φλίντερς και Τσαρλς Ντάργουιν, ο κ. Τσιανίκας εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση τα στηρίζει πληρώνοντας δύο δασκάλους ελληνικής γλώσσας. Χωρίς τη στήριξη αυτή θα είναι δύσκολη η ορθή λειτουργία των προγραμμάτων στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Τσιανίκας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι – στο πλαίσιο της κρίσης – πολλοί Έλληνες δάσκαλοι δε θα ζητούν να έρθουν στην Αυστραλία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση πιθανώς θα μειώσει ή θα καταργήσει την απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Ο κ. Τσιανίκας έκανε έκκληση στις ελληνικές κοινότητες του Ντάργουιν και της Αδελαΐδας – όπου βρίσκονται τα προαναφερόμενα πανεπιστήμια – να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη των προγραμμάτων.

Εξάλλου αρκετοί αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως λόγω των περικοπών δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα στην Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s