Νέα πρωτοβουλία κατά της κλιματικής αλλαγής αναλαμβάνουν Ελλάδα-Τουρκία

Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει τη συνεργασία και άλλων χωρών της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα διευρύνει την πρωτοβουλία κατά την επίσκεψή του στο Λίβανο αργότερα την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και στο τέλος Μαΐου θα παρουσιάσει τους άξονες του σχεδίου στη Βαρκελώνη.

Η νέα στρατηγική για τη Μεσόγειο, προανήγγειλε, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου για τη Μεσόγειο και τη σύσταση κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.

Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο συνέδριο κατά της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, το οποίο θα αποτελέσει «πρότυπο» για τη Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους στο Μεξικό.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μη ικανοποιημένος με τη συμβιβαστική, μη δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα στην οποία κατέληξε η περυσινή Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο ετήσιο συνέδριο για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μήνυμα με το οποίο χαιρετίζει την κοινή πρωτοβουλία για το κλίμα έστειλε στο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s