ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ  ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Νέα Υόρκη  / Κολωνία.

Με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής έλαβε χώρα στους χώρους του Ηπειρώτικου Συλλόγου «Αναγέννησις» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης,  ημερίδα  που ήταν αφιερωμένη στη Νεολαία Ηπειρωτών Αμερικής.

Κύριος εισηγητής στην Ημερίδα αυτή ήταν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενέστατα για τους τρόπους οργάνωσης της Ηπειρωτικής Νεολαίας και τούτο βάσει τις  εμπειρίες του που είχε από τις άλλες περιφέρειες και κυρίως την Ευρώπη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου γι αυτό το έτος που είναι: το πρόγραμμα γλώσσας που θα παραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το μήνα Ιούλιο και το Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού, που θα λάβει χώρα στα Γιάννενα την Παρασκευή, 30 Ιουλίου και θα μπορούν να λάβουν μέρος Ηπειρωτόπουλα απ΄ όλον τον κόσμο. Δηλώσεις γίνονται στους κατά τόπους Ηπειρωτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες. (Οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι θα πάρουν τις επόμενες μέρες επιστολή με έντυπα δηλώσεων).

Τέλος στην ημερίδα αυτή αποφασίστηκε όπως στα  μεγάλα  αστικά κέντρα της Αμερικής  (Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Βοστώνη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια) όπου υπάρχουν αρκετοί Ηπειρώτες, δημιουργηθούν Επιτροπές Ηπειρωτικής Νεολαίας με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των δράσεων αυτών.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής και των ηπειρωτικών σωματείων Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης.

Την άλλη μέρα ο πρόεδρος κ. Δήμου  και αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Γκαλίτσης παρακολούθησαν την μεγαλειώδη ελληνική  παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s