Μερικά στοιχεία για το Δήμο Απολλωνίων

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας και η Νότια Λευκάδα,   ήρθε  στο προσκήνιο με μια σειρά από διεθνή τουριστικά βραβεία και διακρίσεις όπως :

– 1ο και 2ο βραβείο για τις 5 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και 3ο βραβείο Τουριστικού Προορισμού στην ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ 2009. Αντίστοιχες διακρίσεις έχουμε κάθε χρόνο από την  έναρξη του θεσμού στην ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.

– Ο Δήμος μας έχει βραβευτεί σε ανάλογες εκθέσεις όπως στην Μαδρίτη και Βερολίνο.  Στις 28 Ιανουαρίου 2009 ο οργανισμός Trade Leaders Club με έδρα την Μαδρίτη, βράβευσε το Δήμο Απολλωνίων Λευκάδας με το Διεθνές Βραβείο  Τουρισμού 2009 για την «αναγνώριση και ιδιαιτερότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει».

– Με αντίστοιχο βραβείο, το  GOLDEN AWARD FOR QUALITY and BUSINESS PRESTIGE   2009, ο Δήμος Απολλωνίων βραβεύτηκε από τον Οργανισμό OTHERWAYS ASSOCIATION με έδρα το Βερολίνο.

–  Το Περιοδικό National Geographic Traveler έχει βραβεύσει την περιοχή του Δήμου Απολλωνίων ως έναν από το 20 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για το Θαλάσσιο Καγιάκ.

– Σύμφωνα με έρευνα  της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας    SUNDAY TIMES 13 Ιουλίου του 2008 το κάμπινγ Καστρί στο Δήμο Απολλωνίων, καταλαμβάνει την 3η θέση ανάμεσα από τα 10 κάμπινγ ολόκληρης της Ελλάδας.

– Η τοπογραφία του βυθού της νότιας Λευκάδας χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη υποβρύχια ορατότητα, βιοποικιλότητα και εδαφική ποικιλομορφία που προσφέρουν σε κάθε δύτη μοναδικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Τ. « Η Λευκάδα με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει, μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού και να  αποτελέσει έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους ξένους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο….. Πρόκειται για ιδανική περιοχή που προσφέρεται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s