Συνάντηση πρωθυπουργού με εκπροσώπους ομογενειακής οργάνωσης

«Είχαμε μία πολύ ωραία συνάντηση με τον πρωθυπουργό και βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, ό,τι μπορούμε να κάνουμε, η ομογένεια στην Αμερική, γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης American Hellenic Institute, Αλέκος Χαραλαμπίδης, μετά την συνάντηση του προεδρείου της οργάνωσης, τη Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Όπως είπε ο κ. Χαραλαμπίδης, το ινστιτούτο επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε επίσης ότι σε γενικές γραμμές η συζήτηση με τον πρωθυπουργό επικεντρώθηκε στην βοήθεια για την αύξηση των επενδύσεων «από την Αμερική και από τους ιδιώτες στην Αμερική».

Από την μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Νίκος Λαρυγγάκης, είπε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από τους ελληνοαμερικανούς να κάνουν ότι μπορούν για την κρίση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα» πρόσθεσε ότι ένας από τους στόχους της οργάνωσης είναι «να κάνουμε ότι μπορούμε για επενδύσεις από την Αμερική προς την Ελλάδα» και τόνισε ότι «ο θεμελιώδης στόχος μας σαν οργάνωση είναι να προωθούμε συνεχώς τα εθνικά θέματα στην αμερικανική κυβέρνηση, τα λεγόμενα «συνηθισμένα» θέματα, κάνουμε και το λεγόμενο «lobby» και συνεχώς επιδιώκουμε, κάθε μέρα, προς την κατεύθυνση αυτή να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

«Προσπαθούμε να ενημερώνουμε επίσης, τους ομογενείς που είναι στην Αμερική, που πολλές φορές δεν έχουν τρόπο να μάθουν για τα εθνικά θέματα και είμαστε η μόνη οργάνωση που ενημερώνει τον κόσμο, τους ομογενείς στην Αμερική και δίνουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και τους άλλους γείτονες» πρόσθεσε, τέλος, ο κ. Χαραλαμπίδης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s