Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

17 01.06.2010

Augsburg, Γερμανία

Στην πανηγυρική εκδήλωση για  τα 50χρονα των Ελλήνων στη Γερμανία στη Βόννη παρέστη αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με επικεφαλής τα μέλη του Δ.Σ. κ. Σπύρο Κωσταδήμα, Γεν. Γραμματέα και την κα Δήμητρα Πέτσα, Ταμία καθώς και την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Νεολαίας της Ομοσπονδίας κα Ολυμπία Τζήμα και το Μέλος του εν λόγω Δ.Σ. κα Λουίζα Μπάρμπα έλαβαν μέρος στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 50χρονα των Ελλήνων στη Γερμανία που διοργάνωσαν στην αίθουσα της παλαιάς βουλής στη Βόννη η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) και η ΄Ενωση Γερμανο – Ελληνικών Εταιρειών (VDGG). Η επετειακή αυτή εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα των Προέδρων της Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Χορστ Κέλερ, της Ελλάδας κ. Κάρολου Παπούλια και της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια παρακολούθησαν 600 περίπου Έλληνες μετανάστες της πρώτης γενιάς απ΄όλη τη Γερμανία μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

΄Ολοι οι ομιλητές αφού αναφέρθηκαν στα 50 χρόνια της συμφωνίας αυτής και παρουσίασαν τα όσα έγιναν τα πενήντα αυτά χρόνια από τη δική τους σκοπιά. ΄Αλλοι αναφέρθηκαν στις προσωπικές  εμπειρίες που είχε ο καθένας τους, τονίζοντας όλοι την ταχεία ενσωμάτωση των Ελλήνων μεταναστών στη χώρα παραμονής των. Στο τέλος αναφέρθηκαν στο επίκαιρο θέμα των ημερών που αφορούσε και αφορά τις διμερείς  σχέσεις  μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, προοπτικές ανάπτυξης των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και όλοι στηλίτευσαν τα κακόβουλα δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας από μερίδα του Γερμανικού Τύπου.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Βέρνερ Χόγιερ, ο υπουργός Ενσωμάτωσης του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. ΄Αρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, η κ. Σίγκριντ Σκαρπέλης-Σπερκ, πρόεδρος της ΄Ενωσης Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών, ο κ. Μιχάλης Βασιλειάδης (γιος Έλληνα πατέρα με Γερμανίδα μητέρα) Πρόεδρος του μεγάλου Συνδικάτου Εξόρυξης, Χημικών και Ενέργειας της Γερμανίας, ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών και Πρόεδρος του  DHW, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας και ΄Εξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος, ο πρόεδρος του Σ.Α.Ε. κ. Στέφανος Ταμβάκης και ο φιλέλληνας δήμαρχος της Βόννης κ. Γιούργκεν Νίμτς. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) κ. Κώστας Δημητρίου, ο οποίος σαν γιος ο ίδιος Έλληνα μετανάστη από τη Θεσπρωτία που γεννήθηκε στη Γερμανία, παρουσίασε αναλυτικά τον αντίκτυπο που είχε η μετανάστευση για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Τη συζήτηση  συντόνισε με επιτυχία ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του  DHW κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλος. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε η υπέροχη χορωδία και η ορχήστρα του ελληνο-γερμανικού πολιτιστικού συλλόγου «Κινησης» του ΄Οφενμπαχ.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ: http://www.sae.gr/?id=19625&tag=Πανηγυρική εκδήλωση για τα 50χρονα των Ελλήνων στη Γερμανία&o=23

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s