Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας έγινε την Κυριακή 30 Μαϊου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής που είχαν διενεργήσει τον καθιερωμένο έλεγχο στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.
Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το ΔΣ ήταν τα παρακάτω:
– Οικονομικά: το πόρισμα της ΕΕ μετά τον έλεγχο των οικονομικών ήταν πως δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις και τα οικονομικά έγγραφα βρίσκονται σε πλήρη τάξη. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1/1 – 31/12-2009.
– Εκπαιδευτικά: Η μη αναπλήρωση των θέσεων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, θα επιφέρει μεγάλη αναταραχή και δυσλειτουργία στα σχολεία ελεύθερου χρόνου. Θα σταλεί σχετικό υπόμνημα στην υπουργό Παιδείας. Προηγούμενο Υπόμνημα σχετικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών, των ωρών διδασκαλίας και το θέμα της Συντονίστριας εκπαίδευσης, δεν έχει ακόμα απαντηθεί από την αρμόδια υπουργό.
– Πολιτιστικά: έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με μεγάλη προσέλευση συμπατριωτών. Η φιλοδοξία της Ομοσπονδίας με τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους φορείς-μέλη της, κρίνεται άκρως ικανοποιητική και θα συνεχιστεί μετά το καλοκαίρι.
– Θεατρική ομάδα Υπό κρίσιν: η θεατρική ομάδα της Ομοσπονδίας Υπό κρίσιν, παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» στη Στοκχόλμη. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στο περιοδικό και στο blog. Σχεδιάζονται παραστάσεις και σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.
– Χορωδία Ορφέας: η χορωδία της Ομοσπονδίας Ορφέας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αποφασίστηκε η ενίσχυση της χορωδίας.
– Hellas: η ομάδα χορού της Ομοσπονδίας Hellas, θα πραγματοποιήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι της στο Πλωμάρι της Λέσβου.
– Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (υπουργείο Εξωτερικών), υπουργείο Παιδείας: η ΓΓΑΕ παραμένει ακόμα χωρίς υπεύθυνο και αυτό δυσχεραίνει την επικοινωνία των αποδήμων οργανώσεων με την ελληνική πολιτεία. Η Ομοσπονδία θα πάρει πρωτοβουλία ώστε η Γραμματεία του Συντονιστικού Συμβουλίου Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης να επιδιώξει συνάντησεις με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και με το υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού.
– Γυναικεία Επιτροπή: πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας σε πολλές πόλεις της Σουηδίας. Στην περιοχή Στοκχόλμης η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα μαζική με τη συμμετοχή γυναικών από όλες τις Κοινότητες. Η υπεύθυνος του Δ.Σ. για τα θέματα ισότητας, επισκέφθηκε τη γυναικεία επιτροπή της Ουψάλας και θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Γυναικείου Τμήματος στις 6 Ιουνίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται σύσκεψη στο Malmö με τα γυναικεία τμήματα όλων των Κοινοτήτων.
Το χρονικό διάστημα 5 Ιουλίου – 8 Αυγούστου τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των θερινών διακοπών.

Πηγές  http://www.grekiskariksforbundet.se

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s