Ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με τον τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό»

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η επιμόρφωση νεαρών Καναδών Ελληνικής καταγωγής στα μείζονα Ελληνικά εθνικά θέματα

Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ Ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με τον τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό» που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Νεολαίας της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.
Μετά την άψογη συνεργασία των δύο οργανισμών και με την συμμετοχή πολλών νέων Ελληνικής καταγωγής από τον Ανατολικό και Ατλαντικό Καναδά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τις Ημερίδας, η οποία στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές ήταν τo Κυπριακό, η ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέων και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επίσης έγινε συζήτηση για την Ελληνική και Μεσογειακή Μαγειρική, τη δημιουργία Βόριο-αμερικάνικου Ενημερωτικού Δελτίου (Newsletter) για τον Ελληνισμό, την διοργάνωση Ελληνικών Αθλητικών Αγώνων, το μέλλον και την υποστήριξη των Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Καναδικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη Πίστη και Θρησκεία.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η επιμόρφωση νεαρών Καναδών Ελληνικής καταγωγής στα μείζονα Ελληνικά εθνικά θέματα και η γενικότερη ενημέρωση τους στις πρόσφατες κοινωνικό-πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, σήμερα.

Στην Ημερίδα ως επίσημοι προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν οι κκ. Μαρία Καρνούτσου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Κώστας Μενεγάκης, Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά, Βασίλειος Μπαλαμπάνος, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, Ντίνος Σοφοκλέους, Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ Καναδά, Μαργαρίτα Δρίτσα, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Κοινότητας Οττάβας, Τάσος Μαστοράκος, Συντονιστής  Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά, Γεώργιος Gretes, Πρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Έλενα Λαμπροπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Γιόρκ (York University) και Αναστάσιος Μούσας, Γενικός Διευθυντής Γραφείου ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.
Το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά πρόκειται να συνδιοργανώσει τέτοιες παρόμοιες ημερίδες και σε άλλες Πόλεις του Καναδά στο προσεχές μέλλον.

http://www.provoles.de

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s