ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.Μήνυμα του Προέδρου

Τις δύσκολες αυτές στιγμές της πατρίδας μας, δε θα μπορούσαμε να μην καταδικάσουμε τη δράση όλων εκείνων που με τις πράξεις τους οδηγούν σε αδιέξοδο το δημόσιο βίο και το μέλλον της χώρα μας. Σε αντίθεση με αυτούς που βάλλουν κατά των συμφερόντων της Ελλάδας εμείς οφείλουμε να στηρίζουμε και εργαζόμαστε για τη δημοκρατία και για ένα καλύτερο μέλλον. Θα συμμετέχουμε ενεργά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στην πορεία για μια σύγχρονη Ελλάδα, θα παροτρύνουμε τις επενδύσεις, τις συνεργασίες, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών με τον τόπο μας. Θα εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και του καλού ονόματος της χώρας, τόσο στην Ευρώπη αλλά και  σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επικροτούμε τις προσπάθειες για την Ελλάδα της διαφάνειας, την Ελλάδα της αξιοκρατίας, την Ελλάδα που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια και  συγκίνηση. Τώρα πρέπει να δείξουμε τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα μας, μακριά από μικροκομματισμούς και προσωπικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα έχει φυσικό πλούτο, πνευματικό πλούτο, πολιτισμό και λαμπρή ιστορία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, σταθερή οικονομία με κοινωνική συνοχή. Αλλά χρειάζονται αλλαγές και νέες δομές. Να δοθεί κάποτε τέλος στην Ελλάδα της αδικίας και της ατιμωρησίας και ο νόμος να εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί κατά της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας. Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος – του κεντρικού αλλά και του αυτοδιοικητικού- στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, πρέπει να αναλογισθούν την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν, για την προστασία της οικονομίας αλλά και της δημοκρατίας.

Οι αλλαγές όμως δεν επιβάλλονται μόνο στην Ελλάδα, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει τεράστια  ανάγκη ρυθμίσεων και αλλαγών ώστε οι αγορές να υπηρετούν τους πολίτες, να εξανθρωπιστούν οι αγορές και να χτυπηθεί  η απληστία και η κερδοσκοπία.

Η Ευρώπη οφείλει να καταλάβει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει, είναι και δικό της πρόβλημα.

Οι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να αντιληφθούν, ότι πρέπει ενωμένοι και με αίσθημα αλληλεγγύης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των χωρών τους και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και να μην οξύνουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις, δημιουργώντας συνθήκες που αναπαράγουν εθνικισμούς, τους οποίους έχει πληρώσει ακριβά η ήπειρος μας τον προηγούμενο αιώνα.

Τέλος πρέπει να δώσουμε στους νέους ανθρώπους την χαμένη ελπίδα, ξεκινώντας από την παιδεία και καταλήγοντας σε νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα δίνει μια οικονομική μάχη που με την βοήθεια όλων των πολιτών, εντός και εκτός της χώρας, τη συναίνεση των κομμάτων και την αλληλεγγύη των κρατών θα την κερδίσει. Όμως όπως σε όλες τις μάχες, δυστυχώς θα υπάρχουν και θύματα και τραυματίες. Στη μάχη αυτή δεν πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι τα θύματα. Πολύ δε περισσότερο οι τρεις ανυποψίαστοι τραπεζικοί υπάλληλοι, που έχασαν τη ζωή τους από την προκλητική εμπρηστική ενέργεια κάποιων «ανώνυμων διαδηλωτών».

.

Του Γεώργιου Κοντορίνη

Προέδρου Σ.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s