Διπλή τουριστική συμφωνία Νομαρχίας Δωδεκανήσου με Ρωσία και Σιβηρία

Με την υπογραφή δύο συμφωνιών τουριστικού περιεχομένου, επιστεγάστηκαν σήμερα οι σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας ανάμεσα στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Αλτάι της Σιβηρίας.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία του βουλευτή Στάθη Κουσουρνά και των αντινομαρχών Φώτη Χατζηδιάκου και Δέσποινας Διακοσταυριανού, υποδέχθηκε στο γραφείο του την Ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιντκίχ και ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Αλτάι της Σιβηρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Κάρλιν.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Γερουσίας, του χώρου της εκπαίδευσης και επιχειρηματίες, ενώπιον των οποίων ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε τη σημασία των συμφωνιών και το αμοιβαίο όφελος από τη συνεργασία των δύο πλευρών.
«Δημιουργούμε γερές γέφυρες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται» τόνισε ο νομάρχης, που δεν παρέλειψε να επισημάνει τον φιλελληνισμό των Ρώσων και τις προοπτικές που ανοίγει για τα Δωδεκάνησα και η αγορά της Σιβηρίας.

«Για τη ψυχή των Ρώσων, η Ρόδος και η Ελλάδα λένε πολλά», απάντησε ο κ. Ζιντκίχ, συμπληρώνοντας πως η οικονομική κρίση είναι ένας παραπάνω λόγος για την υλοποίηση των συμφωνιών.

Ανάλογος ήταν και ο ενθουσιασμός από την πλευρά του κυβερνήτη του Αλτάι της Σιβηρίας κ. Κάρλιν, που περιέγραψε το προφίλ της περιοχής του και το έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής να επισκεφθούν τη Ρόδο.

Στοιχείο ενθαρρυντικό για τις προοπτικές του ανοίγματος που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Νομαρχία προς τη Ρωσία, είναι η τάση των Ρώσων «να αλλάξουν παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος», τονίζοντας βέβαια την αναγκαιότητα επίλυσης του χρόνιου προβλήματος χορήγησης της «βίζας».

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η συνέχιση και περαιτέρω επέκταση των εκπαιδευτικών τουριστικών προγραμμάτων, μέσα από ανταλλαγή σπουδαστών από Ρόδο, Ρωσία και Σιβηρία.

«Μπορούμε, τους 50.000 τουρίστες από τη χώρα μας στη Ρόδο να τους πολλαπλασιάσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια», ελέχθη εμφατικά από την Ρωσική αντιπροσωπεία, πλέκοντας το εγκώμιο της Ρόδου και των άλλων νησιών του νομού μας, με αναφορές στη φυσική ομορφιά, τις καιρικές συνθήκες, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

«Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά, τώρα που έχουμε πετύχει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας και εμπιστοσύνης» είπε ο κ. Μαχαιρίδης, αφού συνυπέγραψε τα μνημόνια συνεργασίας με τους κυρίους Ζιντκίχ και Κάρλιν.

Τέλος, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς διαβεβαίωσε την Ρωσική αντιπροσωπεία, ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού μας (απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή) θα συμβάλουν ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί και η συνεργασία των δύο πλευρών, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη προβλημάτων που υπάρχουν, όπως η «βίζα» κλπ.

.
SOURCE: ΑΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s