Καναδάς-Συνδιάσκεψη Νεολαίας από το Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο και το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.

Το Σάββατο, 19 Ιουνίου, στο Τορόντο στο κτήριο Hart House (South Dining Hall) του πανεπιστημίου του Τορόντο και ώρα 11:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη Νεολαίας που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο (Σ.Ε.Φ.) και το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.

O σκοπός του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο είναι να ενώσει τους Έλληνες φοιτητές, και να τους φέρει πιο κοντά στα ελληνικά έθιμα και παραδόσεις. Ο Σ.Ε.Φ. διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να πετύχει αυτό το στόχο. Επίσης, αποστολή του συλλόγου είναι να προσφέρει μια «βάση» στο πανεπιστήμιο σε φοιτητές οι οποίοι έχουν έρθει από την Ελλάδα και νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια από άλλους Έλληνες φοιτητές για διάφορα θέματα.

Ο κύριος στόχος του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά, είναι η προώθηση του ελληνισμού, φέρνοντας κοντά Καναδούς ελληνικής καταγωγής και ισχυροποιώντας τους δεσμούς μεταξύ της νέας γενιάς Ελληνοκαναδών με την Ελλάδα, διατηρώντας και προάγοντας την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε συνεργασία με τους τοπικούς ελληνοκαναδικούς οργανισμούς νεολαίας.

Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι ο συντονισμός των προσπαθειών των οργανισμών νεολαίας που δραστηριοποιούνται στον Καναδά, για το μέλλον του ελληνισμού της Διασποράς.

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες καθώς και να αναπτύξουν μια κοινή συλλογική δράση που θα εκφράζει τις ανάγκες τους.

Στη Συνδιάσκεψη επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Ελληνικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι των καναδικών πανεπιστημίων York, Ryerson, UTSC, McMaster και Concordia, η ΝΕΟΠΟΜΑΚ, τα τμήματα νέας γενιάς των Ελληνικών Κοινοτήτων Τορόντο και Μόντρεαλ, τα τμήματα νεολαίας της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας, της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας, της Πανποντιακής Ομοσπονδίας, το συγκρότημα Ελληνικών παραδοσιακών χορών «Παράδοση», ο Ελληνικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος και τα τμήματα Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντο (Καναδά) και του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s