Ρότα νόστου για Ιμβριους

Επί είκοσι χρόνια αποτέλεσε αίτημα των πρωτοβουλιών ελληνοτουρκικής προσέγγισης και των προσφυγικών ιμβριακών σωματείων. Από προχθές είναι πραγματικότητα. Ενα υπερσύγχρονο πλοίο τύπου καταμαράν συνδέει τη Λήμνο με το Τσανάκαλε και στη συνέχεια με την Ιμβρο.

Την προχθεσινή ημέρα χαρακτήρισαν ιστορική οι Ιμβριοι που ζουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, καθώς συνδέονται για πρώτη φορά τα δύο νησιά και οι ίδιοι για να ταξιδέψουν πλέον στο νησί τους θα χρειάζονται τον μισό και πλέον χρόνο, καθώς επίσης και λιγότερο κόστος στα μεταφορικά.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα να μεταφερθεί το ένα την Τρίτη. Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο κανονικό δρομολόγιο, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από τους Ιμβριους στην καταγωγή όσο και από Τούρκους για να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο ταχύπλοο.

Ο έπαρχος Λήμνου Δημήτριος Σάραγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των δρομολογίων τα οποία θα συνδέουν τη Λήμνο με το Τσανάκαλε και στη συνέχεια με την Ιμβρο. «Είμαι χαρούμενος», είπε, «που μια προσπάθεια τόσων χρόνων επιτέλους ολοκληρώθηκε και σήμερα εγκαινιάσαμε το πρώτο δρομολόγιο αυτής της σύνδεσης. Εύχομαι το Αιγαίο να αποτελέσει πόλο σύνδεσης και φιλίας των δύο λαών μας, και όχι έχθρας και αντιπαλότητας».

http://www.enet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s