Ο Ιβάν Σαββίδης εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων

Ο βουλευτής της ρωσικής Δούμας, συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ιβάν Σαββίδης, εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.).

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο. O κ. Σαββίδης πλειοψήφησε με 19 ψήφους έναντι 17 του συνυποψήφιου του, πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Παρχαρίδη. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Αντωνιάδης.

Στην προγραμματική του ομιλία ο κ. Σαββίδης απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Ποντίους ανά την υφήλιο και εστίασε στα θέματα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Διεθνή Κοινότητα, της ανάδειξης της ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού, της επίλυσης ζητημάτων, που απασχολούν τους ομογενείς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και της ανάγκης νέας στρατηγικής ενότητας, με αιχμή του δόρατος τη νεολαία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Έχουμε χρέος στους προγόνους μας και καθήκον προς τη Νέα Γενιά να πετύχουμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο όλοι μαζί. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο κ. Σαββίδης.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, πριν να αναχωρήσει για την Αλεξάνδρεια, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Ταμβάκης συναντήθηκε με τον κ. Σαββίδης. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας Χωρών Πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ανταλλάχτηκαν απόψεις για μελλοντικές δράσεις. Ο κ. Ταμβάκης συνεχάρη τον κ. Σαββίδη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 15 Αυγούστου στον πανηγυρικό εορτασμό στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συμμετείχε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης του ΕΟΤ, υπό την προεδρεία του κ. Γεωργίου Κανελόπουλου, όπου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που έχει κάνει το ΣΑΕ, τα ομογενειακά ΜΜΕ και οι οργανώσεις των αποδήμων για τη στήριξη του Τουρισμού στην Ελλάδα. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα συντονισμένης δράσης μεταξύ ΕΟΤ, ΣΑΕ και ομογένεια.
SOURCE: ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s