Μείωση φόρων στη Σουηδία

Σε περαιτέρω μείωση των φόρων για τους συνταξιούχους θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Σουηδίας το 2011, βεβαίωσε ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ρέινφιλντ, σε ομιλία του ενόψει των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου. Διαβεβαιώνοντας τους Σουηδούς ότι η χώρα τους διαθέτει «την καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση σε όλη την Ευρώπη», ο Ρέινφιλντ εξήγησε ωστόσο ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης, εάν επανεκλεγεί, ο κυβερνητικός συνασπισμός «Συμμαχία» δεν θα προχωρήσει σε άλλες μειώσεις φόρων, τουλάχιστον το 2011.

Στην τετραετία της διακυβέρνησής της, η κεντροδεξιά «Συμμαχία» προώθησε φοροαπαλλαγές αλλά και περικοπές φόρων 5 δισ. κορόνες (850 εκατ. ευρώ) για τους συνταξιούχους στον προϋπολογισμό που παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο.

Επενδύσεις
«Δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε νέες φοροαπαλλαγές», βεβαίωσε ο Ρέινφιλντ, επισήμανε όμως ότι αν επανεκλεγεί, η «Συμμαχία» θα αυξήσει τις επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση του κράτους πρόνοιας. Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση σκοπεύει να εισηγηθεί μεταρρυθμίσεις και νέες επενδύσεις στην παιδεία, την υγεία, την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας αλλά και την υποστήριξη της μέριμνας ανηλίκων. «Οι περιορισμένες δυνατότητές μας(!) μας επιτρέπουν να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στο κράτος πρόνοιας», κατέληξε, καθώς το έλλειμμα αναμένεται φέτος να διαμορφωθεί στο 2,1% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο στην Ε.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s