Αντιδράσεις ξενοδόχων για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive»

Για επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη με αφορμή τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού για να υπάρξει περιορισμός στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ επισημαίνει ότι «ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να μην συνειδητοποιεί προς ποία κατεύθυνση πρέπει να επικεντρώσει τις λιγοστές δυνάμεις και πόρους του υπουργείου του. Ενεργεί με επιπολαιότητα, χωρίς καμία συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και με πρόδηλη άγνοια των διαλαμβανομένων στην αγορά. Αναλώνεται σε ερασιτεχνικές και μη αποδοτικές προσπάθειες, αγνοώντας ότι τέτοιες ενέργειες, μπορεί μεν να ακούγονται ευχάριστες στην εκλογική του πελατεία, δεν προσδίδουν όμως προστιθέμενη αξία, δεν επιφέρουν κάτι στην αναστροφή της μείωσης του τουρισμού μας, ούτε στην αναπτυξιακή προοπτική του, αλλά απεναντίας εάν γίνουν πράξη θα αποστερήσουν από τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις την σταθερά παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών «all inclusive», ιδιαίτερα στις υψηλές κατηγορίες».

Η ΠΟΞ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ανταγωνιστικότητας του Τουριστικού μας προϊόντος. Θα χαροποιούσε δε ιδιαιτέρως τους ανταγωνιστές μας, όπως Τουρκία, Αίγυπτο κλπ. που θα έμεναν μόνοι παίκτες σε ένα ραγδαία αυξανόμενο κομμάτι της τουριστικής ζήτησης.

«Το σύστημα «all inclusive» δεν το ανακάλυψε η Ελλάδα. Αποτελεί διεθνές τουριστικό προϊόν με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε βασικές μας αγορές, όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Ρωσία. Ο λόγος για την ραγδαία ανάπτυξη του, είναι ότι απαντά σε μία, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βασική ανάγκη της μέσης οικογένειας: Να γνωρίζει και να δεσμεύει από πριν το συνολικό κόστος των οικογενειακών διακοπών. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία και η ζήτηση του από τους συμπατριώτες μας» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΞ.

.

SOURCE: REPORTER

Advertisements

One thought on “Αντιδράσεις ξενοδόχων για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive»

  1. Vale ta galopoula stin grami ke pigeneta ston Xasapi.Gia na nomizis esi oti den ise galopoulo Sou forane ton mandia tou epixirimatia ke exis ksexasi oti i zalada pou niothis ine apo tin kalamia pou sou exi dosi sto kefali o filos sou o Tsopanis gia na min katalavenis ti sou kani ke pou se pai.(opou Tsopanis opios sou lei ti kalo pou ine afto to sistima)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s