Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό της Κρήτης

Αύξηση των Ρώσων τουριστών κατά 50% περιμένουν το φετινό καλοκαίρι οι τουριστικοί φορείς στην Κρήτη που σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ρώσοι για να τονώσουν τον τουρισμό».

Ο τουριστικός πράκτορας του πρακτορείου, Αντύπας Σηφάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ρωσική αγορά, είπε ότι πέρυσι έκαναν διακοπές στο νησί μας περίπου 95.000 Ρώσοι ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τις 140.000.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι μακράν οι καλύτεροι πελάτες για την τουριστική αγορά».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, το 70% των Ρώσων τουριστών κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, τους αρέσει να κάνουν εκδρομές και να δαπανούν χρήματα για αγορές, δώρα κ.λ.π.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με την έκδοση βίζας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αυξηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών προς την χώρα μας.

«Οι Ρώσοι τουρίστες είναι αναμφισβήτητα πολύ καλοί πελάτες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αλέξανδρος Σωμαράς ο οποίος ανέφερε: «Ο μέσος χρόνος παραμονής τους είναι 10 ημέρες.

Τους αρέσουν η καλοπέραση και οι περιηγήσεις, παραγγέλνουν ψάρια και αστακούς, αγοράζουν γούνες και κοσμήματα.

Όχι βέβαια όλοι, αλλά μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς. Αυτή την δύσκολη σεζόν, ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ρώσοι τουρίστες».

«Οι Ρώσοι έχουν καλύτερες οικονομικές δυνατότητες από τον μέσο Ευρωπαίο τουρίστα, δαπανούν χρήματα στις διακοπές τους και συνήθως κάνουν διακοπές για περίπου 2 εβδομάδες», είπε ο γενικός διευθυντής του Sbokos Hotel group, Μπάμπης Φοσκωλάκης ο οποίος σημείωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες λειτουργούν ως τονωτική ένεση για τον τουρισμό στην Κρήτη.
AUTHOR: Άννα Κωνσταντουλάκη
SOURCE: ΑΠΕ

Διευκολύνσεις προς Ρώσους τουρίστες

Την πρόσληψη 30 ατόμων ως επιτόπιο εποχικό προσωπικό στο ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα που θα πληρώνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και θα βοηθούν στο έργο έκδοσης βίζας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στόχο αποτελεί μέσα στα επόμενα χρόνια η προσέλκυση ενός εκατομμυρίου Ρώσων τουριστών. Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε, επίσης, ότι εξετάζεται η δυνατότητα έκδοσης εξάμηνης βίζας ώστε να διευκολυνθούν οι Ρώσοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας πάνω από μία φορά στο διάστημα αυτό, μία πρακτική που εφάρμοζαν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια οι Ισπανοί. Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί, στο πλαίσιο παροχής επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Ρώσων τουριστών, εκδίδουν πλέον βίζες με διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα, αναζητείται φόρμουλα για την κάλυψη από την ελληνική πλευρά του επιπλέον ποσού των 17 έως 20 ευρώ ανά άτομο το οποίο καταβάλλουν οι Ρώσοι αν χρησιμοποιούν τα visa centers πλέον του κόστους των 35 ευρώ που κοστίζει η έκδοση της βίζας. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ανακοινώσει από τον Απρίλιο ότι θα μειωθεί δραστικά το κόστος απόκτησης βίζας σε ανερχόμενες αγορές όπως της Ρωσίας.

Φέτος, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, είχαν εκδοθεί 177.739 βίζες, ενώ πέρυσι από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο εκδόθηκαν 139.456 βίζες. Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τους Ρώσους αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Εκπρόσωποι ρωσικών συμφερόντων Tour Operator εξέφρασαν την εκτίμηση ότι και το 2011 θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Το 2008 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ αριθμού Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, καθώς οι αφίξεις κινήθηκαν μεταξύ 320.000 και 350.000.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Mεντβέντεφ για την πλήρη κατάργηση της βίζας Σένγκεν για τους Ρώσους. Θετικά έχουν εκφρασθεί στη κατεύθυνση χαλάρωσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας η Ιταλία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Κύπρος.
AUTHOR: Στάθης Kουσούνης
SOURCE: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s