Προτάσεις για την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για την προοπτική αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης με ανοιχτή συζήτηση και όχι για την παράταση της διχόνοιας που έχει δυστυχώς δημιουργηθεί στην παροικία της Στοκχόλμης.

Του Κωνσταντίνου Γιόφκου

Προτάσεις για την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης

Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη προοπτική αναβάθμισης της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης, θα πρέπει αγαπητοί μου συμπατριώτες να σταματήσουμε να μιλάμε για το παρελθόν, δηλαδή το τι έκανε ο καθένας μας σωστό ή λάθος κτλ.

Σύντομα το ίδρυμα θα αλλάξει ΔΣ   και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γίνει μια καινούρια αρχή με βάσεις, οργάνωση, πρόγραμμα, υπευθυνότητα. Όλοι οι φορείς της παροικίας μας που δικαιούνται  να στείλουν αντιπροσώπους  για το ΔΣ του ιδρύματος, θα πρέπει να προτείνουν ανθρώπους  άξιους για την διοίκηση του, που θα σέβονται την γνώμη των υπολοίπων συμβούλων  για το καλό πάντα της Στέγης και όχι των φορέων τους. Θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό απο την αρχή της θητείας τους στο ΔΣ του ιδρύματος.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα καταστατικά του ιδρύματος, το STIFTELSEURKUND και να καταφεύγουν για τις απορίες τους πάντα στον νόμο για τα ιδρύματα. Θα πρέπει βεβαίως να καταλάβουν οτι πρόκειται για ίδρυμα και όχι Ελληνική κοινότητα που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Το ίδρυμα εκτός απο τους συμβούλους που θα το διοικούν χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμό.

Όλοι οι σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν ένα όραμα, που αυτό θα πρέπει να ακουστεί προς τον Ελληνισμό της Στοκχόλμης για να ξεφύγουμε απο τις υποψίες μερικών του τύπου, (αααα και αυτοί ίδιοι είναι με τους προηγούμενους) και στην πορεία της θητείας τους να προσπαθήσουν να το πραγματοποιήσουν. Η διαφάνεια είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια των συμβούλων να αποδείξουν στον Ελληνισμό της παροικίας μας το τί ήθελαν να κάνουν απο την αρχή και το τί τελικά έκαναν μέχρι το τέλος της θητείας τους, ανάλογα πάντα με την οικονομική ευ καίρια του ιδρύματος, και την όρεξη για δουλειά των συμβούλων.

Για την διαφάνεια και την ενημέρωση του Ελληνισμού, το ίδρυμα διαθέτει ιστοσελίδα, και στο μέλλον θα τυπώνει φυλλάδια που θα μοιράζονται για αυτούς που δεν είναι χρήστες του ίντερνετ.

Εδώ δημοσιεύω τις προτάσεις μου για το ίδρυμα, που έχω ήδη παραδώσει στο παρόν ΔΣ του ιδρύματος, προ μηνών και εύχομαι και εσείς που θέλετε να συμμετάσχετε στο ΔΣ του ιδρύματος σαν σύμβουλοι να δημοσιεύσετε επίσης τις προτάσεις σας εδώ σαν σχόλια στο άρθρο αυτό. Είμαι ανοιχτός για συζήτηση και αντίλογο με συμπατριώτες ανεξαρτήτου φορέα η (χρώματος), με γνώμονα πάντα την ευ καίρια του λόγου χωρίς βρισιές και ειρωνείες.

Advertisements

6 thoughts on “Προτάσεις για την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης

 1. Προς το ΔΣ της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης

  Στοκχόλμη 20 Μαΐου 2010

  Αναγνωρίζω σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη του ΔΣ του ιδρύματος, ότι χρειάζεστε περισσότερα ενεργά μέλη στο ΔΣ σας. Επίσης βοήθεια και στήριξη στην καταγραφή, στην αρχειοθέτηση, πρακτικών εγγράφων, και αποφάσεων με αριθμούς πρωτοκόλλων κτλ.

  Εδώ καταγράφω μερικές προτάσεις τις οποίες και θα υποστηρίξω ακράδαντα εάν προταθώ για μέλος του συμβουλίου της ΕΠΣΣ.

  1) Προτείνω να ανοίξουμε μια θέση εργασίας για έναν εργαζόμενο Έλληνα της παροικίας μας, που θα δουλεύει το οχτάωρό του στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης. Να είναι υπο την επιτήρηση του γραμματέα της ΕΠΣΣ

  Το ίδρυμα πρέπει να νοικοκυρευτεί και να μπορέσει στην επόμενη περίοδο να δήξει ένα πρόσωπο στην παροικία μας τελείως διαφορετικό και ανοιχτό.

  Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να

  • Έχουμε την στέγη μας ανοιχτή για το τηλέφωνο, για τον χώρο της προς τους Έλληνες της παροικίας,
  • Να έχουμε γενικώς μία τάξη στα έγγραφα μας,
  • Να διατίθεται η αίθουσα ανά πάσα στιγμή σε φορείς η επιχειρηματίες για τις ανάγκες προβολής των πολιτιστικών τους και των προϊόντων τους
  • Να έχουμε μια βιβλιοθήκη ανοιχτή για το κοινό

  2) Προτείνω να μπουν στην αίθουσα εκδηλώσεων 4 ηχεία με έναν ενισχυτή για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδεθεί με μια μικροφωνική.
  Αυτό θα μπορέσει να μας χρησιμεύσει σε εκδηλώσεις, σε διαλέξεις, και σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με σιγανή ελαφριά μουσική στο χώρο μας που θα υποδέχεται καθημερινώς το κοινό.

  3) Προτείνω να προσέξουμε λίγο παραπάνω την διακόσμηση του χώρου μας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες προς ενοικίαση του χώρου και σε άλλους τομείς, εκτός του Ελληνικού ενδιαφέροντος.
  Αναφέροντας την διακόσμηση εννοώ τις κουρτίνες τα τραπεζάκια και τις καρέκλες που έχουμε στην διάθεση μας να είναι καλόγουστα και παρόμοια αναμεταξύ τους.

  4) Προτείνω σαν πρωτεύοντα σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου του ιδρύματος παρά την αδιάλλακτη διαμάχη που έχει δυστυχώς δημιουργηθεί στην παροικία μας.

  5) Προτείνω να ανοίγει η αίθουσα τουλάχιστο 1 φορά την εβδομάδα για OPEN HOUSE. Τι σημαίνει αυτό. Ελληνικά προϊόντα να εκθέτονται από εμπόρους σε διαφορετικά τραπέζια στην ΕΠΣΣ ώστε να γνωρίσει ο ελληνισμός τι προϊόντα παρέχονται στην παροικία μας και πού μπορούν να τα αγοράσουν.
  Εδώ μπορούμε να ανοίξουμε και θέσεις εργασίας προς τους εκθέτες με άτομα τα οποία θα βοηθούν τους εκθέτες με τις προετοιμασίες, το σέρβις κτλ. Αυτοί θα πληρώνονται με την ώρα, κατευθείαν από τους εκθέτες.
  Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε κατά ένα μικρό ποσοστό και τις εξαγωγές από την χώρα μας η οποία πραγματικά μας χρειάζεται αυτήν την δύσκολη περίοδο.

  6) Προτείνω να μπει στον χώρο της αίθουσας ένας προτζέκτορας ο οποίος θα βοηθάει στην προβολή και παρουσίαση διαφόρων συνδιαλέξεων.

  7) Προτείνω να αρχίσει η ΕΠΣΣ να τυπώνει ενημερωτικά φυλλάδια που θα διαθέτονται στον Ελληνισμό της Στοκχόλμης με το πρόγραμμα εκδηλώσεων της,

  8) Προτείνω επίσης και με αυτό θα κλείσω, η ΕΠΣΣ να συνεργάζεται με τον ΕΟΤ για προβολή της ΕΛΛΑΔΑΣ μας προς τους φίλους μας τους Σουηδούς για τουρισμό.

  Με εκτίμηση,

  Κωνσταντίνος Γιόφκος

 2. Καλησπέρα σε όλους

  Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ τη δική μου πρόταση για την αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης.

  Θα πρότεινα να δημιουργηθεί μια θεατρική ομάδα με σκοπό να παρουσιαστεί (έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα) μια θεατρική παράσταση.
  Μπορεί να δημιουργηθεί και παιδικό τμήμα και τμήμα ενηλίκων.

  Συγγνώμη, αλλά προσωπικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει θεατρική ομάδα και αν έχουν ανέβει κάποιες θεατρικές παραστάσεις.
  (Παρακαλώ όποιος γνωρίζει, είναι καλοδεχούμενος, να αναφέρει πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία θεατρική παράσταση (και δεν αναφέρομαι σε αυτή της «Αγγέλα Παπαζόγλου» με την Άννα Βαγενά)).

 3. Freska nea apo tin piatsa.

  Exoune pathei koloumbra.
  Ta exoune xamena, asxetos an xamenei htan kai apo prin.

  Tora den §eroune ti kai pos tha exoune ton elenxo STH STEGH.
  Nai…kala akousate(diabasate) giati oti kanane to kanane gia tis duo thesis pou andiprosopebei to sxolio stin STEGH, H mipos nomizei kaneis oti to kanane gia to kalo ton paidion mas.

  Me to fasistiko tous sxedio tha enlexane to sxolio kai tis duo thesis sthn STEGH, etsi tha apoktousane pliopsifia, eno sinexia ta duo teleftea xronia mono oi miopsifia ekane koumando.
  O Logos einai oti kata Noevrio ligoun ta 3 xronia thitias kai sxediasane touto to sxedio, ala opos leei kai H PARIMIA opios paei gia ta pola xanei kai ta liga.
  Oxi mono xasate §eftyles…… ala tora sas §eroune oloi, oti eisaste pseftes, sikofandes, kai fasistes.

 4. Exoune lisaxi me tin party sou Giofko apo kei stin vregmeni…Olo gia sena lene! Ti tous ekanes kai ta valane mazi sou ? Den exoun katalavi akoma fenete oti ta koukia den tous vgenoun gia tin Stegi …

 5. Oso kai na ta metrane ta koukia parapano den vgenoun, pio liga mporei na tous vgoune ton Noevrio. Ekei gelame…Alla tetoious symvoulous ti na tous kanoume etsi ki alios. Pali apo exo 8a einai kai 8a vrizoun apo ta laspoblogs

  Oi laspologoi apo ta alla blogs an forane pantelonia na er8oun na mou ta poun me to onoma tous afta pou lene…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s