6η η Κύπρος στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών

Σύμφωνα με την έρευνα του Association of Tour Operators of Russia (ATOR) και του Russian Federal Tourism Agency (Rosturizm) η Κύπρος είναι ο 6ος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων τουριστών. Πρώτη στη λίστα είναι η Τουρκία, και ακολουθούν η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και η Κύπρος. Τη λίστα της δεκάδας συμπληρώνουν η Βουλγαρία και η Τυνησία που μοιράζονται τη θέση 7, Μαυροβούνιο και Κροατία μοιράζονται τη θέση 8, ενώ στις θέσεις 9 και 10 βρίσκονται η Δομινικανή Δημοκρατία και Δημοκρατία της Τσεχίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα ταξιδέψουν εκτός το 2010 να αποτελέσει ρεκόρ. Μόνο τον Ιούνιο του 2010, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που έκανε τις διακοπές του στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 20%.

Όσον αφορά στην Κύπρο, το ενδιαφέρον των Ρώσων ενώ είναι αυξημένο, εντούτοις οι πτήσεις είναι περιορισμένες. Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να έδιναν περισσότερο έμφαση στην άφιξη τουριστών από την Ρωσία, δεδομένης της αύξησης των Ρώσων τουριστών που παρατηρείται ειδικά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

SOURCE: ΑΠΕ

Θέλουμε τους Ρώσους, ελπίζουμε πολλά σ’ αυτούς, τι κάνουμε όμως εμείς γι’ αυτό;

Άκουγα τις δηλώσεις του Ρώσου Υπ. Διεθνών Σχέσεων κ. Γκεόργκε Μουράτοφ στη Νομαρχία, ενός εξαίρετου φιλέλληνα (ομιλεί ελληνικά, καλύτερα από πολλούς εξ ημών…) και συμφωνώ απόλυτα μ’ αυτό που έβαλε διακριτικά, αλλά ξεκάθαρα.

Ναι, υπάρχει προοπτική για να έρθουν πολλές χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες στα νησιά της Δωδεκανήσου (έκανε λόγο και για σοβαρούς επενδυτές σε αφαλάτωση, ενέργεια κ.ά.) όμως για να γίνει αυτό – είπε – θα πρέπει να διαμορφωθούν εδώ οι κατάλληλες συνθήκες. Τι ήθελε να πει; Ασφαλώς πρώτη και σπουδαιότερη, η δυνατότητα να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας οι άνθρωποι, δηλ. να έχουμε σε χώρους όπου κινούνται (π.χ. ξενοδοχεία) Ρωσομαθείς, αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν σε άλλη γλώσσα. Ανάλογο ζήτημα ασφαλώς υπάρχει και στους διάφορους επαγγελματίες που μπορούν να ελπίζουν σε καλούς πελάτες, όπως οι Ρώσοι, που βγαίνουν από τα ξενοδοχεία και έχουν χρήματα να ψωνίσουν. Με άλλα λόγια πρέπει να γίνει προσπάθεια π.χ. από την Ένωση Ξενοδόχων για ειδικά ταχύρρυθμα σεμινάρια εκμάθησης της Ρωσικής.

SOURCE: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s