Εφημ. “Lajm Maqedoni”: Αλβανοί της «Μακεδονίας», ή Αυτοδιάθεση ή Ένωση με την Αλβανία!

Σύμφωνα με τον Χένρυ Κίσινγκερ, οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, όπως οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου.

Η ιδέα αυτή είναι απολύτως λογική και είναι συμπαθής στο αλβανικό στοιχείο, γιατί έχουν το ιστορικό δικαίωμα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να έχουν το δικό τους κράτος. Σε αυτό όμως αντιδρά η σλαβική πολιτική των Σκοπιανών και των συνεργατών τους που αρνούνται να αποδεχθούν αυτό το δικαίωμα.

Η κοντόφθαλμη και καταστροφική πολιτική της Σκοπιανής κυβέρνησης και των συνεργατών της, αν δεν αλλάξει και αν δεν σταματήσει τις διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών, και αν δεν αλλάξουν και οι σημερινές πολιτικές , όπως καθορίζεται και από το Σύνταγμα της Δημοκρατίας , οι Αλβανοί έχουν το νόμιμο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αν προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε συνολικό διαχωρισμό της «Μακεδονίας» και θα προκαλέσει μια ένοπλη αιματηρή σύγκρουση στα Βαλκάνια, όπως χαρακτηριστικά και ρητά ανέφερε ο Δρ Χένρυ Κίσινγκερ τις 17 Μαΐου 2008, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η καριερίστικη πολιτική, η κουλτουρέ ελίτ, οι προσωπικές επιχειρηματικές πολιτικές, ο φυλετισμός, ο τοπικισμός, ο κομματισμός, διογκώνουν τη διαίρεση, το μίσος και την εχθρότητα. Όλα αυτά δεν διαφεύγουν της προσοχής των Αλβανών, άλλοτε με την ‘εγκυκλοπαίδεια’ άλλοτε με την ‘ιστορική γεωγραφία’ και άλλα αντι-αλβανικά γραπτά, που δημοσιεύονται και εφαρμόζονται από το σλαβικό κατεστημένο των Σκοπίων, προκειμένου να επιτύχουν την άρνηση της αλβανικής ταυτότητας, προκαλούν το αντίθετο: τη γένεση της Αλβανίας, το αλβανικό έθνος των Βαλκανίων.

… Γιατί οι ανώτατοι εκπρόσωποι των σλαβικών κυβερνητικών αξιωματούχων των Σκοπίων δεν αποδέχονται το ειρηνικό μοντέλο της Ομοσπονδοποίησης της «Μακεδονίας» (που και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να διασωθεί ως κρατική οντότητα, όπως η Γιουγκοσλαβία του Τίτο).

…Στο μέτρο που οι Σλαβικές κυβερνήσεις και το Κοινοβούλιο, καθώς και τα πολιτικά κόμματα είναι μόνον διακοσμητικά μιας πολιτικής που προσπαθούν να υποκριθούν πως σέβονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Αλβανών.

Προσπαθούν να τους εντάξουν κάτω από ένα κράτος που έχει τον τίτλο «Μακεδονία» και βρήκαν και μια κοινή γλώσσα, τη δική τους, χωρίς να αλλάζουν τίποτε. Εφαρμόζουν τους νόμους και το Σύνταγμα κατά των Αλβανών με εμφανείς διακρίσεις και θεωρούν τους Αλβανούς ως ‘μειονότητα’ και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Είναι καιρός, λοιπόν, οι Αλβανοί στα πλαίσια της «Μακεδονίας» (τα εισαγωγικά στο αλβανικό κείμενο) να οργανώσουν μια ειρηνική πολιτική οντότητα που να εισηγηθεί τα εξής:

Α. Αναγνώριση της αυτοδιάθεσης των Αλβανών, που αποτελούν μέρος του κράτους της «Μακεδονίας», ως κομμάτι του αλβανικού λαού του Κοσσυφοπεδίου

Β. ή Επανένωση του Εθνικού κράτους της Αλβανίας.

Δεν υπάρχει άλλη πολιτική εναλλακτική λύση. Μόνο αυτές οι δύο επιλογές είναι ορθές και απαραίτητες, ώστε να τερματιστεί η φυλετική καταπίεση, η απάτη, η προδοσία και η καθημερινή ταλαιπωρία από το καταπιεστικό και σκληρό καθεστώς των Σλάβων, κατά των Αλβανών.

Η «Μακεδονία» δεν μπορεί να δικαιολογείται συνέχεια για την αποικιοκρατική πολιτική της, τη γενοκτονία των αυτοχθόνων Αλβανών με την κατοχή των εδαφών τους, που ανήκουν στο Αλβανικό Έθνος!

Η παραποίηση της ιστορίας και οι ‘Μακεδόνες’

Πρέπει να επισημάνουμε, ακόμη, ότι όταν κάθε φορά που γράφουμε ‘έθνος’ και ‘μακεδονικός’ ή ακόμη και ‘Μακεδονία’ δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε πολιτικά επιβεβαιωμένο, ότι αποτελούν ξεχωριστό έθνος που λένε ότι κατάγονται από την «Αρχαία Μακεδονία» του «Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Όλα αυτά είναι μια καθαρή παραποίηση της ιστορίας, γιατί είναι διαπιστωμένο ότι οι «Μακεδόνες» ανήκουν στο βουλγαρικό έθνος και δεν έχουν καμία ιστορική σύνδεση με την κληρονομιά των Μακεδόνων της Αρχαιότητας.

Το ότι οι «Μακεδόνες» του σήμερα είναι βουλγαρικής-σλαβικής προέλευσης, έχουν γράψει πάρα πολλοί συγγραφείς στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Υπέρ της άποψης ότι οι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι τάχθηκε και ο πρώην γραμματέας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο διακεκριμένος επιστήμονας και καθηγητής της αμερικανικής πολιτικής και διπλωματικής των διεθνών σχέσεων, Δρ Χένρυ Κίσινγκερ : «Οι Σλάβοι της Μακεδονίας είναι σχεδόν όλοι Βούλγαροι».

Τέλος, το ότι οι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι, αυτό αποδεικνύεται από τους εκατοντάδες χιλιάδες «Μακεδόνες» που έβγαλαν διαβατήρια της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Διαφορετικά πως θα μπορούσαν να βγάλουν διαβατήρια αν δεν είχαν βουλγαρική καταγωγή.

infognomonpolitics.blogspot.com

Advertisements

One thought on “Εφημ. “Lajm Maqedoni”: Αλβανοί της «Μακεδονίας», ή Αυτοδιάθεση ή Ένωση με την Αλβανία!

 1. Γκρούεφσκι: Σε δημοψήφισμα η όποια πρόταση για την ονομασία

  Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ξεκαθάρισε πως η τελική απόφαση για το θέμα της ονομασίας θα ανήκει στο λαό της ΠΓΔΜ.

  Οι συνέπειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση και η εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία αποτελεί εμπόδιο για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων που το VMRO-DPMNE βρίσκεται στην κυβέρνηση.

  Στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ. Γκρούεφσκι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στον χώρο της οικονομίας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης και στις δημόσιες επενδύσεις.

  Σ’ αυτούς τους τομείς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, είπε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι «παρά την μακρά μεταβατική περίοδο που διαρκεί είκοσι χρόνια, την οικονομική κρίση και τις παρεμποδίσεις εκ μέρους της Ελλάδας, η χώρα θα καταφέρει στο τέλος να ορθοποδήσει».

  Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι «η κυβέρνηση της χώρας καταβάλει μέγιστες προσπάθειες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που επέβαλε η Ελλάδα σχετικά με το όνομα και την ταυτότητα».

  Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την δέσμευση του ότι οποιαδήποτε λύση δρομολογηθεί στο θέμα του ονόματος, θα την θέσει σε δημοψήφισμα.

  «Οποιαδήποτε συζήτηση διεξάγεται, κάθε συμβιβασμός που ενδεχομένως θα προταθεί, στο τέλος θα καταλήξει ενώπιον του λαού κι η απόφαση θα είναι δική του. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον λαό, τουλάχιστον όσο εγώ θα ηγούμαι αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε.

  Το VMRO-DPMNE βρίσκεται στην εξουσία από το 2006. Το κόμμα του Ν.Γκρούεφσκι κέρδισε τις εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2006 και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA), του οποίου ηγούνταν τότε ο Αρμπεν Τζαφέρι.

  Στις πρόωρες εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 2008, το VMRO-DPMNE κέρδισε πάλι με μεγάλη διαφορά τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα «Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s