«Μετωπική» για τα Ελληνικά

Παρουσία 150 γονέων, μαθητών, πολιτικών και εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτωρίας που στηρίζουν τον αγώνα για την επιστροφή του μαθήματος των Ελληνικών στο Δημοτικό του Wales Street στο Thornbury, έγινε συγκέντρωση

στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου.

Το παρών στην συγκέντρωση έδωσε και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης του Προξενείου, κ. Χάρης Λαδόπουλος, που δεσμεύτηκε ότι αν επιστρέψουν τα ελληνικά στο σχολείο, θα σταλεί από το Γραφείο αποσπασμένος εκπαιδευτικός να βοηθήσει το έργο του εκπαιδευτικού που θα αναλάβει το πρόγραμμα. Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, κ. Μαρία Βαμβακινού, ένωσε και αυτή τη φωνή της με τους γονείς, τους φορείς και την τοπική ελληνική ομογένεια, κάνοντας λόγο για «ανόητη απόφαση» εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου, που χωρίς να ρωτήσει τους ελληνικής καταγωγής γονείς αποφάσισε να σταματήσει το μάθημα των Ελληνικών. «Οι ομογενείς αποτελούν το 1/3 της σχολικής κοινότητας του Wales Street και το σχολείο δίδασκε Ελληνικά για 30 χρόνια. Μόνο ανόητη μπορεί να είναι η απόφαση του διευθυντή. Πρέπει όλοι να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για να επιστρέψουν τα Ελληνικά. Προσωπικά δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ», ανέφερε η κ. Βαμβακινού. Μέχρι στιγμής, οι γονείς με την συνδρομή της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας έχουν φτάσει μέχρι το πολιτειακό Υπουργείο Παιδείας που είναι και αρμόδιο για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό σχολείο.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωποι των γονέων θα συναντηθούν με την πολιτειακή υπουργό Παιδείας, κ. Μπρόνγουϊν Πάικ, μετά από απαίτησή της για να εκθέσουν και στην ίδια το πρόβλημα. Το σχέδιο δράσης των γονέων μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και προσφυγή στο VCAT, όπως πρότεινε ο κ. Γιώργος Ζάγκαλης, αναφερόμενος σε παρόμοιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο του Wheelers Hill στο παρελθόν, όπου μετά από παρόμοια προσφυγή δόθηκε λύση. Να αναφερθεί ότι οι οργανωτές της εκδήλωσης μάζεψαν υπογραφές για την επιστροφή του μαθήματος, οι οποίες θα σταλούν στην πολιτειακή υπουργό Παιδείας. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο «Νέος Κόσμος» θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και με δεδομένο το γεγονός ότι η Βικτώρια βρίσκεται μόλις τρεις μήνες πριν από τις κάλπες όπως πάντα θα συνδράμει και αυτή τη φορά στις προσπάθειες για επιστροφή των Ελληνικών στο σχολείο.

Πηγή «Νέος Κόσμος»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s