Σε ελληνικά ομόλογα επενδύει η Νορβηγία

Από την Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από την Νορβηγία βρίσκουν στήριξη οι ελληνικοί τίτλοι δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Νορβηγία, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο Tαμείο (fund) στον κόσμο με ενεργητικό στα 450 δισ. δολ., υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε πτώχευση και για τον λόγο αυτό επιταχύνει τις αγορές ελληνικών εντόκων.

Συγκεκριμένα, το Κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο Global δηλώνει πως έχει προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων όπως επίσης ισπανικών και πορτογαλικών και ιταλικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο Sigbjoern Johnsen στηρίζει αυτή την πολιτική και υποστηρίζει πως η μακροπρόθεσμη προοπτική αυτών των τοποθετήσεων θα προστατεύσει την Νορβηγία από τις ενδεχόμενες βραχυπρόθεσμες ζημίες. «Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι επενδύουμε στην αιωνιότητα» είπε μάλλον χαριτολογώντας ο κ. Johnsen σε συνέντευξή του στο Bloomberg στις 27 Αυγούστου

Τα ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν πλέον ιδιαιτέρως ελκυστικές αποδόσεις. Το στοίχημα για τους επενδυτές είναι εάν εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση χρεών. Κατά τον κ. Johnsen, το πακέτο διάσωσης των 750 δις ευρώ της ΕΕ και του ΔΝΤ «έχει αποδειχθεί επιτυχές».

euro2day.gr


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s