Σωτήρης Δελής. Υποψηφιότητα με την παράταξη των Μετριοπαθών («Μοντεράτερνα»)

Ονομάζομαι Σωτήρης Δελής και θέτω υποψηφιότητα με την παράταξη των Μετριοπαθών («Μοντεράτερνα») για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Γιαινσαίπιγγ (Jönköping). Σε άλλους νομούς, με το ίδιο κόμμα θέτουν υποψηφιότητα και άλλοι Έλληνες.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο σουηδικός λαός θα αποφασίσει ποια κυβέρνηση θα επωμισθεί την ευθύνη για το μέλλον της Σουηδίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις είναι από την μία πλευρά η Συμμαχία με επικεφαλής τους Μετριοπαθείς και από την άλλη το πείραμα των Κοκκινοπρασίνων, το οποίο στερείται ομοιογενή πολιτική.

Ζούμε σε καιρούς που η κρίση έχει προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις και πολλές χώρες απειλούνται με χρεωκοπία. Το μέλλον επιτάσσει να αναλάβει τις τύχες της Σουηδίας μια ικανή κυβέρνηση. Η Συμμαχία έχει αποδείξει στην πράξη την ικανότητά της στην διακυβέρνηση κατά την απερχόμενη θητεία της.

Οι Μετριοπαθείς, μαζί με τους φίλους μας στην Συμμαχία, επέτυχαν να κρατήσουν την Σουηδία εκτός των οικονομικών ταραχών που κατατρέχουν αρκετές χώρες. Συγχρόνως, η πολιτική μας, η οποία ευνοεί την απασχόληση, επέτυχε να διατηρήσει υπό έλεγχο τον κοινωνικό αποκλεισμό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με στόχο την δημιουργία θετικού κλίματος στην αγορά εργασίας, ούτως ώστε να έχουν περισσότεροι πρόσβαση στην απασχόληση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε κυβέρνηση σταθερής πολιτικής. Ψηφίζουμε για πολίτες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και αναλαμβάνουν ευθύνες, αντί να εξαρτώνται  απο τις επιδοτήσεις της Σοσιαλδημοκρατίας. Ψηφίζουμε ελευθερία εκλογής στην περίθαλψη και στην εκπαίδευση, και το δικαίωμα να κατευθύνουμε μόνοι μας την ζωή μας.

Δώσε, λοιπόν, την ψήφο σου στους Μετριοπαθείς  δώσε μας την εμπιστοσύνη σου, για να κάνουμε μαζί την Σουηδία καλύτερη!

Σωτήρης Δελής

ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Οι εκλογές του 2010 έχουν να κάνουν με το μέλλον και με το πώς θέλουμε να είναι η Σουηδία.

Οι Μετριοπαθείς θέλουν να συνεχίσει να είναι η Σουηδία μια χώρα όπου συμφέρει να εργάζεται κανείς και όπου επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. μια χώρα όπου όλοι είναι απαραίτητοι και μπορούν να καθορίζουν το μέλλον τους μέσα από την προσωπική εργασία. Γι’ αυτό θα φροντίσουμε να γίνουν περισσότερες οι θέσεις εργασίας.

Θέλουμε να είναι η Σουηδία μια χώρα με εύρωστη οικονομία. Αυτό είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική πρόνοια. Και είναι σημαντικό για να μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Θέλουμε να είναι η Σουηδία μια χώρα όπου η κοινωνική πρόνοια λειτουργεί και είναι στη διάθεσή μας όταν τη χρειαζόμαστε. Με υψηλή ποιότητα στην προσχολική και σχολική αγωγή, την υγεία και τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Και με Δικαιοσύνη τόσο ισχυρή που να μπορεί να αντιστέκεται στη βία, το έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Οι Μετριοπαθείς αγαπούν τη Σουηδία. Γι’ αυτό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την πολιτική για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη Σουηδία. Έτσι ώστε περισσότεροι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επωφεληθούν απ’ όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον της Σουηδίας διαγράφεται λαμπρό – εφόσον προχωρήσουμε μαζί και συνεχίσουμε να δείχνουμε υπευθυνότητα, και εφόσον συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό ο ένας στον άλλο. Τότε θα είναι η Σουηδία του μέλλοντος μια ισχυρότερη χώρα από ποτέ.

Στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου ζητούμε την εμπιστοσύνη σου για να συνεχίσουμε το έργο μας για μια καλύτερη Σουηδία.

Φρέντρικ Ράινφελντ

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι θέσεις εργασίας είναι το σημαντικότερο θέμα του μέλλοντος για το κόμμα μας. Η πολιτική που ακολουθούμε έχει σκοπό να εξασφαλίσει 100% απασχόληση στη Σουηδία. Όταν περισσότεροι εργάζονται μπορούμε να αυξήσουμε την ποιότητα της κοινωνικής πρόνοιας. Μόνο οι θέσεις εργασίας εγγυώνται μακροπρόθεσμα αυξανόμενες συντάξεις.
Στη διάρκεια αυτής της τετραετίας ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για να αντικαταστήσουμε την πολιτική επιδομάτων με την πολιτική απασχόλησης. Η μείωση του φόρου εργασίας (jobbskatteavdrag) που εισαγάγαμε σημαίνει ότι μιας νοσοκόμας της μένουν σχεδόν 1.750 κορόνες περισσότερες το μήνα. Σε μια προηγμένη χώρα πρέπει κανείς να έχει την οικονομική ευχέρεια να είναι δάσκαλος, βοηθός νοσοκόμου ή βιβλιοθηκάριος. Γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την εργασία πιο συμφέρουσα.
Η Σουηδία χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις και περισσότερους που να προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους. Θέλουμε να κάνουμε πιο ελκυστικό το να έχει και να διαχειρίζεται κανείς μια επιχείρηση, και φθηνότερη την πρόσληψη προσωπικού. Θέλουμε επίσης να διατηρήσουμε τις εκπτώσεις για την παροχή οικιακών υπηρεσιών (ROT και RUT), χάρη στις οποίες πολλές περιπτώσεις μαύρης εργασίας έγιναν νόμιμες.
Στόχος μας είναι να γίνουν οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Σουηδία καλύτερες. Αυτό θα το πετύχουμε επενδύοντας στην υποδομή, μειώνοντας τις διοικητικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις και διατηρώντας την πυρηνική ενέργεια.
Όποιος μένει άνεργος θα λαμβάνει πάντα επαγγελματική στήριξη για να μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά εργασίας. Θέλουμε επίσης να δώσουμε προτεραιότητα στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της νεανική ανεργίας. Πρέπει να γίνει ευκολότερο για τους νέους στη Σουηδία να βρίσκουν δουλειά.
Δείξαμε υπευθυνότητα ως προς την οικονομία της Σουηδίας στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Προστατεύσαμε την καρδιά της κοινωνικής πρόνοιας. Συγχρόνως, η οικονομική ανάκαμψη είναι εύθραυστη. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την οικονομία της Σουηδίας από αυτούς που θέλουν να αποδυναμώσουν την πολιτική απασχόλησης και να αυξήσουν τα ελλείμματα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ

Σε μια προηγμένη χώρα, κάθε μαθητής έχει ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή. Όμως, εδώ και πολύ καιρό, το σουηδικό σχολείο δεν είναι αρκετά καλό, με αποτέλεσμα να πλήττονται βαρύτερα οι μαθητές που χρειάζονται επιπλέον στήριξη.
Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το σχολείο ώστε κανένας μαθητής να μην αποτυγχάνει. Χρειάζεται να εισαχθούν βαθμοί επίδοσης νωρίτερα, για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βοηθούν τους μαθητές με δυσκολίες. Θέλουμε επίσης να αξιοποιήσουμε καλύτερα την όρεξη των μικρών παιδιών για μάθηση. Γι’ αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε την έμφαση που δίνει η προσχολική αγωγή στις διδακτικές μεθόδους και τη γνώση. Συνδυάζοντας το παιχνίδι με το παιδαγωγικό περιεχόμενο, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία μπορούν να συνεχίσουν να είναι τόποι για παιχνίδι αλλά και για μάθηση.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οι Μετριοπαθείς θέλουν ένα υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας που χρηματοδοτείται από τη φορολογία και είναι διαθέσιμο σε όλους, σε ολόκληρη τη Σουηδία. Στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η πρόσβαση στην περίθαλψη να είναι καλύτερη για όλους. Θέλουμε να μειώσουμε τις λίστες αναμονής μέσω μιας αυστηρότερης εγγύησης περίθαλψης που προβλέπεται από το νόμο. Η περίθαλψη πρέπει να είναι δίκαιη. Γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνει κανείς εξίσου γρήγορη και καλή περίθαλψη όπου κι αν ζει στη Σουηδία.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά συχνά εργάζονται σε ένα περιβάλλον βραδυκίνητης γραφειοκρατίας. Θέλουμε κάθε σχολείο, κάθε νοσοκομείο και κάθε γηροκομείο να είναι ένας ελκυστικός χώρος εργασίας. Ο ενθουσιασμός όλων των εργαζομένων πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσω συντομότερων διαδικασιών λήψης αποφάσεων και περισσότερης επιμόρφωσης. Οι μισθοί πρέπει να αντιστοιχούν στην εκπαίδευση και τις ικανότητες.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Το να αισθάνονται όλοι ασφαλείς θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με μια πολιτική που συγχρόνως αντιμετωπίζει τα αίτια της εγκληματικότητας και αντιδρά έντονα όταν σημειώνονται εγκλήματα. Φέτος η Σουηδία θα έχει πάνω από 20.000 αστυνομικούς. Πρόκειται για 2.800 περισσότερους σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια. Τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα και να κάνουμε τη Σουηδία μια χώρα όπου μεγαλώνει και ζει κανείς με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ασφάλεια δεν σημαίνει μόνο περισσότερους αστυνομικούς, όμως είναι σημαντικό να είναι η αστυνομία ορατή και παρούσα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων – σε όλη τη χώρα. Όλοι οι άνθρωποι στη Σουηδία πρέπει να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Θέλουμε επίσης να μεριμνήσουμε ώστε να είναι οι ποινές ανάλογες της σοβαρότητας του εγκλήματος.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει αποτελεσματικότερη και να χειρίζεται συντομότερα τις διάφορες υποθέσεις. Η έγκαιρη δράση κατά της νεανικής εγκληματικότητας σήμερα προλαμβάνει τη σοβαρή εγκληματικότητα αύριο. Γι’ αυτό θέλουμε να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην πρόληψη.
Με περισσότερους που εργάζονται και καλύτερα σχολεία, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα γενεσιουργά αίτια της εγκληματικότητας. Όταν οι νέοι διαπράττουν κάποιο έγκλημα, αυτό πρέπει πάντα να έχει σαφείς συνέπειες. Περισσότεροι αστυνομικοί επί τόπου στις εκτεθειμένες οικιστικές περιοχές μπορούν να κάνουν τη ζωή ασφαλέστερη για αυτούς που ζουν εκεί.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s