Η ψήφος στους Σουηδούς Δημοκράτες (Sverigedemokraterna) είναι ψήφος κατά της δημοκρατίας και του μέλλοντος της Σουηδίας!

Οι «Σουηδοί Δημοκράτες» (Sverigedemokraterna, SD) αποτελούν πολιτικό κόμμα που επιδιώκει την είσοδό του στο Σουηδικό Κοινοβούλιο. Η πολιτική τους είναι ξενοφοβική, ιδίως αντιμουσουλμανική. Η παράταξη αυτή έχει τις ρίζες της σε εθνικοσοσιαλιστικά (ναζιστικά) κινήματα και εμφανίσθηκε σοβαρά στο σουηδικό πολιτικό προσκήνιο το 2006, όταν κατέλαβε αρκετές έδρες στα νομαρχιακά συμβούλια της χώρας.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες αντλούν τους οπαδούς τους από άτομα απογοητευμένα από την επίσημη σουηδική πολιτική ενσωματώσεως των μεταναστών. Πρόκειται για κόμμα δυσαρεσκείας, φιλοδοξία και σκοπός του οποίου είναι να παραστήσει τους μετανάστες και ιδιαιτέρως τους Μουσουλμάνους ως τους κυρίως υπαιτίους για τα προβλήματα της Σουηδίας, π.χ. την ανεργία. Δεν διστάζουν μάλιστα με την πολιτική τους να δημιουργούν την εικόνα ότι οι μετανάστες είναι παράσιτα!

Όλα τα κόμματα του Σουηδικού Κοινοβουλίου καταδικάζουν την πολιτική των Σουηδών Δημοκρατών, η οποία έχει ρατσιστικές καταβολές. Εάν οι Σουηδοί Δημοκράτες κατορθώσουν να εκλεγούν στην Βουλή, υπάρχει ο κίνδυνος να αποτραπεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Σουηδία, ιδίως εάν το εν λόγω κόμμα καταστεί κρίσιμο για τον συσχετισμό των πολιτικών και κυβερνητικών δυνάμεων. Υπάρχει και ο επί πλέον κίνδυνος να αντιδράσουν οι αγορές, οι οποίες απεχθάνονται την ανασφάλεια και την ανησυχία, με αποτέλεσμα να χάσει την αξία της η σουηδική κορώνα και να αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Έχει σημασία, επομένως, για εμάς τους Έλληνες και μετανάστες σε τούτη την χώρα, ανεξαρτήτως πολιτικών χρωματισμών, να μην ψηφίσουμε τους Σουηδούς Δημοκράτες. Όσοι αγαπούμε την Σουηδία ψηφίζουμε για την δημοκρατία και εμποδίζουμε, με την ψήφο μας, τις πιθανότητες των Σουηδών Δημοκρατών να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο!

Σωτήρης Δελής (m)

Huskvarna

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s