Εκρηξη Πάγκαλου: «Να πού πήγαν τα λεφτά»

«Η απάντηση σε όσους ρωτάνε, «πού τα φάγατε τα λεφτά», είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια άθλια πρακτική διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Αφωνα άφησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης ο αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης με την, έξω από τα δόντια, εξήγηση που έδωσε στο ερώτημα των πολιτών «πού πήγαν τα λεφτά».Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στους βουλευτές είπε: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε μια φράση με ισχυρής δόσης αλήθειας για το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Εκρηξη Πάγκαλου: Να πού πήγαν τα λεφτά
Λίγο αργότερα οι βουλευτές τον ακούγαν και πάλι να αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου και στιος πιέσεις που δέχθηκε κατα την κατάρτισή τουλ.

«Μου ασκήθηκε πίεση, που μου μου έλεγε μην βαδίσεις προς αυτή την κατεύθυνση -τις συγχωνεύσεις- γιατί θα εκτεθούν συνάδελφοι, δηλαδή μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήμα συνενοχής και δεν το δέχτηκα».

Δημ. Αλειφερόπουλος -ΕΘΝΟΣ


Advertisements

One thought on “Εκρηξη Πάγκαλου: «Να πού πήγαν τα λεφτά»

 1. Δεν τα «φάγαμε» μαζί κύριε Πάγκαλε…

  Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά, είπε ο κ. Πάγκαλος. Όσο κι αν προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τη μνήμη μας, δεν μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια μία τέτοια ανάμνηση. Αν υπήρξαμε συνδαιτυμόνες με τον κ. Πάγκαλο, κάποια στιγμή στο παρελθόν, θα το θυμόμασταν. Τέτοιες εμπειρίες είναι δυνατές και δεν χάνονται εύκολα στον ωκεανό της λήθης. Και να θέλαμε, δηλαδή, να το ξεχάσουμε, δεν θα μπορούσαμε.

  Για να είμαστε ειλικρινείς, ο κ. Πάγκαλος είπε το αυτονόητο, αυτό που γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός. Ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κατέστρεψε την Οικονομία της χώρας, μεγεθύνοντας παράλογα το δημόσιο τομέα, σε μία απέλπιδα προσπάθειά του να διατηρήσει τα οφέλη της εξουσίας.

  Η διαφορά μας με τον κ. Πάγκαλο είναι ότι ομολογίες σαν κι αυτή αποκτούν ουσιαστική υπόσταση όταν συνοδεύονται από έμπρακτες πράξεις μεταμέλειας. Το αστείο της ιστορίας είναι ότι την ίδια ώρα που ο κ. Πάγκαλος έκανε αυτή την τόσο σημαντική δήλωση, ο πρόεδρος της Βουλής προωθούσε την πρόσληψη μερικών ακόμη προνομιούχων Ελλήνων στην ήδη μακρά λίστα των υπαλλήλων της Βουλής.

  Αν ο κ. Πάγκαλος εννοεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων εσόδων κατευθύνεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, θα συμφωνήσουμε μαζί του. Αν εννοεί τα όσα διαδραματίστηκαν με την (κακο)διαχείριση των δημοσίων ταμείων, να μας συγχωρέσει, αλλά θα διαφωνήσουμε μαζί του. Αν συμμετείχαμε στο πάρτι κύριε Πάγκαλε, δεν μπορεί παρά να το θυμόμασταν.

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει πολλές φορές στο παρελθόν ταράξει τα νερά με τις δηλώσεις του. Αναγνωρίζουμε ότι οι δηλώσεις αυτές είχαν αν μη τι άλλο πρωτοτυπία, η οποία δείχνει ένα ευφυές άτομο. Ωστόσο, οι ευφυείς άνθρωποι παγιδεύονται συχνά από αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους: Η δυνατότητα της γρήγορης σκέψης τους δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι πιο ισχυροί, πιο δυνατοί, απ΄ όλους τους άλλους κι αυτό προκαλεί συχνά μία αλαζονική στάση εκ μέρους τους.

  Το να δηλώνεις την αλήθεια με τόσο κυνικό τρόπο, όταν μέχρι προχτές την αρνιόσουν πεισματικά ως πολιτικό σύστημα, δεν είναι και πολύ έξυπνο. Το έξυπνο, κατά την άποψή μας πάντα, θα ήταν να υπάρχουν έργα που να αποδεικνύουν ότι κατάλαβες το λάθος σου και ότι δεν θα το επαναλάβεις στο μέλλον.

  Κι αυτό, κύριε αντιπρόεδρε, δεν μας έγινε σαφές με την δήλωσή σας. Θα συνεχίσετε τους διορισμούς ημετέρων στο δημόσιο; Θα συνεχίσετε να φέρεστε με αλαζονεία; Θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε με παγερή αδιαφορία φαινόμενα υπερβολικού πλουτισμού συναδέλφων σας; Θα αποφασίσετε να δουλέψετε κάποτε για αυτή την καημένη την χώρα; Αυτά θέλει να ξέρει ο ελληνικός λαός. Και προσέξτε! Οι αντοχές του κόσμου είναι πλέον περιορισμένες. Σε τέτοιο βαθμό που θα έπρεπε κανονικά να τρέμετε την οργή του…

  Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s