Σύντομοι προβληματισμοί μετά την 19η Σεπτεμβρίου

Περισσότεροι από 330.000 Σουηδοί ψήφισαν τους Σουηδούς Δημοκράτες (Sverigedemokraterna) στις 19 Σεπτεμβρίου. Η Σουηδία είναι συγκλονισμένη και ολόκληρος ο κόσμος αναρωτιέται. Ένα ριζοσπαστικό δεξιό λαϊκιστικό κόμμα με  ναζιστικές ρίζες έχει εισέλθει στο σουηδικό Κοινοβούλιο. Πρέπει να σταθούμε και να αναλογισθούμε τι έχει συμβεί.

Το κόμμα θα ήθελε να εδραιωθεί ως ένα κόμμα όπως και τα υπόλοιπα, αλλά οι  Σουηδοί Δημοκράτες (Sverigedemokraterna) εκτελούν την ίδια δυσοίωνη πεποίθηση με τους εκπροσώπους τους με το σύνθημα “Διατηρήστε τη Σουηδία σουηδική”. Ένα είναι, κυρίως, το θέμα που επισκιάζει τα πάντα στα κομματικά έγγραφα: η μετανάστευση.

Η εικόνα του δημόσιου τομέα στη Σουηδία είναι μια ανοικτή και ανεκτική χώρα. Η πλειονότητα των Σουηδών βλέπει μια πολυπολιτισμική Σουηδία ως μια ευκαιρία, όχι ως απειλή.

Δυστυχώς υπάρχει και μια άλλη πλευρά της Σουηδίας. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να συντηρούν, να προστατεύουν και να υπεράσπιζονται . Είναι φοβισμένοι και απογοητευμένοι και αναζητούν μέσω των Σουηδών Δημοκρατών απαντήσεις στο ερώτημα, γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελαν εκείνοι. Πολλοί από αυτούς τους 330.000 είναι μετανάστες! Έχουν εξαπατηθεί από τα λαϊκιστικά συνθήματα των Σουηδών Δημοκρατών και, χωρίς να το γνωρίζουν, επέλεξαν πολιτικούς που προγραμματίζουν στο άμεσο μέλλον την ίδια την εκδίωξή τους από αυτήν τη χώρα. Προκαλεί κατάπληξη!

Η Σουηδοί Δημοκράτες είναι ένα κόμμα δυσαρέσκειας επειδή τα καθιερωμένα κόμματα έχουν αποτύχει εντελώς στην πολιτική της ένταξης των μεταναστών. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι οι δημοκράτες αυτής της χώρας θα πρέπει να εργαστούν για να αποδείξουν τη δημαγωγία των λόγων των Σουηδο-Δημοκρατών «για μία ελεύθερη Σουηδία από τους μετανάστες».

Καλώ όλους τους Έλληνες στη Σουηδία, με δημοκρατικά παντα μέσα, να καταπολεμήσουν  τους Σουηδούς Δημοκρατες και την ιδεολογία τους, ώστε να αποκαλυφθούν τα κρυφά τους σχέδια. Εμείς και οι γονείς μας έχουμε την οδυνηρή εμπειρία του ναζισμού. Τα διδάγματα αυτά πρέπει να συνυπάρχουν στις μελλοντικές μας δράσεις.

Μια νέα εποχή ξεκινά μετά τις 19 του Σεπτέμβρη του 2010, οπότε και οι Σουηδοί Δημοκρατες εξελέγησαν στο σουηδικό κοινοβούλιο. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πρέπει να στηρίξουμε τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε αυτήν τη χώρα.

Σωτήρης Δελής  (M)

Huskvarna

Σχολιάστε