Με τον Υφ. Εξωτερικών, Δ. Δόλλη συναντήθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δ. Δόλλη, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, κ.κ. Κώστας Δημητρίου και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής για τον Απόδημο Ελληνισμό στον Ευρωπαϊκό χώρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας. Η στρατηγική αυτή, όπως τονίστηκε, θα πρέπει να προσδιορίζει, σαφώς, το ρόλο των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η μορφή και η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας πρέπει να παρέχει στα ελληνόπουλα της Γερμανίας τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους είτε στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία.

Η ΟΕΚ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης και αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, ως επιτελικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας, σημειώνοντας ότι η όποια καθυστέρηση εμποδίζει την προώθηση θεμάτων της ομογένειας, γενικότερα.

Ο κκ Δημητρίου και ο κ. Παπαδόπουλος, χαιρέτισαν την ανακοίνωση του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού ότι οι προωθούμενες αλλαγές στο ΣΑΕ θα γίνουν μέσα από ένα ευρύ διάλογο με της οργανώσεις της Διασποράς.

Τέλος, ο κ. Δόλλης αποδέχτηκε την πρόταση τα θέματα αυτά να συζητηθούν σε συνάντηση με τις Ομοσπονδίες Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης, για την οποία θα μεριμνήσει η ΟΕΚ Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s