Βουλγαρία-«Η Ελλάδα με το φακό του Artis»- Έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στη Σόφια

«Η Ελλάδα με το φακό του Artis», τιτλοφορείται το φωτογραφικό ταξίδι που προτείνει η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Σόφια.

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται αύριο, στο χώρο της Εστίας, είναι καρπός της συνεργασίας του ΕΙΠ με το βουλγάρικο ιδιωτικό Σχολείο Τεχνών και Ξένων Γλωσσών «Artis».

Πρόκειται για περισσότερα από 120 έργα μαθητών του σχολείου, που καλύπτουν τρεις θεματικές ενότητες: ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, φυσικό κάλλος και καθημερινότητα στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες των ιδιαίτερα ταλαντούχων νέων, με θέματα από τη Ρόδο έως την Ολυμπία και από την Αθήνα έως τη Μακεδονία, παρουσιάζουν με μια άλλη ματιά το ελληνικό τοπίο και τον πολιτισμό του και τους αναδεικνύουν σε μικρούς πρεσβευτές της Ελλάδας στη φίλη και γείτονα αυτή χώρα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για το «Artis»

Το Ιδιωτικό Σχολείο Τεχνών και Ξένων Γλωσσών «Artis» ιδρύθηκε το 1999 και είναι μέλος της Βουλγαρικής Ένωσης Ιδιωτικών Σχολείων – εγγύηση ποιοτικής μόρφωσης. Προσφέρει εκπαίδευση σε ξένες γλώσσες και τέχνες, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στην ευρωπαϊκή παιδεία και συγκαταλέγεται μεταξύ των σχολείων τα οποία εντάσσονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το «Artis» συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο European School Net, το οποίο διευθύνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, και τακτικά συμμετέχει σε εικονικά μαθήματα με τους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνείς πρωτοβουλίες στους τομείς της τέχνης, οικολογίας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, όπως και στο διεθνές πρόγραμμα της UNESCO για διαπολιτισμική μόρφωση «Mondialogo».

Οι πολυάριθμες πρωτοβουλίες στον τομέα της τέχνης (εκθέσεις, συναυλίες, κοινές εκδηλώσεις), τα σχολικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια, οι εκθέσεις σε ανοιχτούς χώρους, οι ανταλλαγές μαθητών, καθώς και το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διαπολιτισμικό χαρακτήρα, μετατρέπουν το σχολείο «Artis» σε ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό φορέα, με παγκόσμια αναγνώριση. Οι μαθητές του σπουδάζουν σε κολέγια και πανεπιστήμια στη Βουλγαρία, την Ιαπωνία, την Ελβετία, την Ελλάδα, την Ιταλία κ.α.

Στο σχολείο εκπαιδεύονται παιδιά, ηλικίας 6-19 ετών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s