Διεθνής διάκριση για το νομό Σερρών

Σημαντική διεθνή διάκριση για το νομό Σερρών, καθώς κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στη θεματική ενότητα “Υδάτινος τουρισμός” (Aquatic Tourism), σε επίπεδο χώρας, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον «Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας» (European Destination of Excellence), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο διαγωνισμό αφορούσαν τις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές, το διευρωπαϊκό πολιτιστικό μοντέλο τουρισμού, τις περιπτωσιολογικές μελέτες διαπολιτισμικών διαλόγων, ενώ παρουσιάστηκαν μελέτες για τον τουρισμό, τη βιωσιμότητα, τη δικτύωση κλπ.
Τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, που ήταν αφιερωμένη στο «Δίκτυο» όλων των νικητών προορισμών, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν τη διοίκηση και τη δομή του «Δικτύου» EDEN, τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, τη γνώση του «Δικτύου» για την ανταγωνιστικότητα και την αειφορία του ευρωπαϊκού τουρισμού, καθώς και τη διαχείριση της γνώσης για την τουριστική ανάπτυξη γύρω από τις λίμνες.
Σε δηλώσεις του, με αφορμή την βράβευση ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης ανέφερε: «Τα οφέλη για το νομό Σερρών είναι πολλαπλά. Πλέον γίνεται αναγνωρίσιμος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτώντας ονοματεπώνυμο. Ο νομός Σερρών βγαίνει από την αφάνεια και μετατρέπεται από κουκκίδα σε ευμέγεθες και διακριτικό σχήμα στο Ευρωπαϊκό χάρτη».

adesmeytos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s