Αίγυπτος – Συνέδριο υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με θέμα: »Επιχειρηματικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη στην Αίγυπτο – ο ρόλος των ΜΜΕ»

Συνέδριο με τίτλο »Επιχειρηματικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη στην Αίγυπτο – ο ρόλος των ΜΜΕ», πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2010 στο Κάιρο, από την ελληνική ΜΚΟ, Hellenic Leadership Institute, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

 

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η δημιουργία φόρουμ δημόσιου διαλόγου και η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων και της ανάπτυξης των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο των ΜΜΕ και στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

Εξετάστηκε η συμβολή των ΜΜΕ σε βασικούς άξονες της επιχειρηματικής δράσης: παροχή πληροφοριών σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, αξιόπιστη ενημέρωση, προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της γυναικείας επιχειρηματικότητας και διεθνή ή τοπική δικτύωση.

 

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Χριστόδουλος Λάζαρης, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Δρ. Ασράφ Σέτα (Ashraf Sheta), μέλος ΔΣ Συμβουλίου Μέσης Ανατολής για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις & Επιχειρηματικότητα και καθηγητής Επιχειρηματικότητας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, Αν. Γενικός Οικονομικός Διευθυντής PETRO AMIR, του Ομίλου VEGAS OIL & GAS, Egypt και ο Μπασίρ Αμπντέλ Φατάχ (Beshir Abdel Fattah), δημοσιογράφος & πολιτικός αναλυτής, αρχισυντάκτης της έκδοσης Democracy Review – AL AHRAM.

 

Μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Χριστόδουλος Λάζαρης, ανέφερε: »Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια καινοτόμα πρωτοβουλία, που ξεκινώντας από ακαδημαϊκό προσανατολισμό, προχώρησε στην πρακτική διάσταση, δείχνοντας το δρόμο σε βασικούς οικονομικούς παράγοντες. Η προσπάθεια του Hellenic Leadership Institute να συνδυάσει νέες τεχνικές ενημέρωσης με πρακτικά θέματα ενημέρωσης και τη δημιουργία επικοινωνιακής πλατφόρμας μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων εταίρων, θα διευκολύνει μια νέα άνθηση στην ελληνο-αιγυπτιακή επικοινωνία, με θετικότατα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s