Επιστολή Γονέων Ελληνικού σχολείου στο Παρίσι προς το Υπουργείο Παιδείας.

Αντιπρόσωποι των γονέων του Τ.Ε.Γ. BERGSON στο Παρίσι

Προς κ. Βασίλη Κουλαϊδή
Γενικό Γραμματέα ΥΠΔΒΜΘ

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Μας δώσατε την δυνατότητα στην συνάντησή μας στις 12 Μαΐου στο Παρίσι να σας εκθέσουμε τις ανησυχίες μας για την ομαλή λειτουργία τών ελληνικών σχολείων, μετά τις πρώτες ανακοινώσεις μέτρων μείωσης των δημοσίων δαπανών στην ελληνόφωνη εκπαίδευση στο εξωτερικό. Μας υποσχεθήκατε ότι τα Τ.Ε.Γ. στο Παρίσι θα διατηρήσουν την λειτουργία τους χωρίς ποσοτική ούτε ποιοτική μείωση του εκπαιδευτικού τους δυναμικού και θα διατηρήσουν την σχολική τους δομή με τις υπάρχουσες τάξεις. Ο περιορισμένος χρόνος της συνάντησής μας δεν μας επέτρεψε να εκθέσουμε αναλυτικά τα επιχειρήματά μας και η παρούσα επιστολή στοχεύει να συμπληρώσει τις προφορικές μας θέσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλες οι χώρες του κόσμου είναι σημαντικές, υπάρχουν όμως κάποιες που λόγω του πολιτικού τους βάρους στον ευρωπαικό και διεθνή χώρο έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μια τέτοια χώρα είναι η Γαλλία. Η σημασία της υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά με την πρόσφατη κρίση χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείματος. Η στάση της γαλλικής κυβέρνησης υπήρξε καθοριστική για την τελική υποστήριξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη παρά την απροθυμία άλλων μεγάλων χωρών. Η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης βασίστηκε και στην γαλλική κοινή γνώμη η οποία, κατά τα δύο τρίτα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επιθυμεί την εκδήλωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Είναι χρήσιμο να αντιπαραβάλουμε την στάση της γερμανικής κυβέρνησης που αναγκάστηκε να προσαρμόσει την θέση της στην εχθρική στάση της γερμανικής κοινής γνώμης.
Σ’ αυτήν την γενικά φιλελληνική στάση του γαλλικού λαού και των κυβερνήσεών του, σημαντική είναι και η συνεισφορά της ομογένειας στη Γαλλία εδώ και δύο αιώνες, από την εποχή του Αδαμάντιου Κοραή. Η εδώ ομογένεια, πλήρως ενταγμένη στην γαλλική κοινωνία, διαθέτει οργανωμένες Κοινότητες και αναπτύσσει ένα δίκτυο ελληνικών και φιλελληνικών συλλόγων που με τη δράση τους συμβάλλουν διαχρονικά στο φιλελληνικό κλίμα στην γαλλική κοινωνία.

Ο μόνος ΘΕΣΜΟΣ που συνδέει διαδοχικές γενιές Ελλήνων με την Ελλάδα είναι τα ελληνικά σχολεία. Σ’αυτά, τα παιδιά μας, ελληνόπουλα πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό. Είναι αυτά τα σημερινά παιδιά που θα διασφαλίσουν το μέλλον του ελληνισμού στην Γαλλία με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται και για την Ελλάδα και για την αλληλεπίδραση των πολιτισμών.
Τα σχολεία του εξωτερικού είναι λοιπόν εκτός από εθνικός εκπαιδευτικός θεσμός και μέσον άσκησης μακρόπνοης εθνικής εξωτερικής πολιτικής

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον την δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, τα κυβερνητικά μέτρα και τον δημόσιο διάλογο επ’αυτών. Σημειώσαμε τις δηλώσεις υπουργών ότι η εθνική αμυντική και εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να υποστεί οικονομικές περικοπές ανάλογες μ’αυτές άλλων τομέων. Σημειώσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η Εκπαίδευση είναι ένας ευαίσθητος χώρος όπου οι οικονομίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα στοχευμένες. Θεωρούμε ότι θα ήταν κοντόφθαλμη, αποσπασματική και σπασμωδική αντίδραση στα σημερινά προβλήματα, η επιδίωξη οικονομιών μέσω διοικητικών αποφάσεων που θα θυσίαζαν τη λειτουργία του μόνου υπαρκτού θεσμού σύνδεσης των εδώ Ελλήνων με την πατρίδα τους.
Άλλωστε, αυτά τα ελληνικά σχολεία, στα οποία οδηγούμε με κόπους τα παιδιά μας κάθε εβδομάδα και για τα οποία τα παιδιά μας μοχθούν όταν οι γάλλοι φίλοι τους ξεκουράζονται, δεν διαθέτουν κανένα περιττό στοιχείο και καμμία πολυτέλεια. Είναι λιτά, αυστηρά και περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ Τ.Ε.Γ. BERGSON ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Το σχολείο του οποίου εκπροσωπούμε τους γονείς είναι το μεγαλύτερο στο Παρίσι και διαθέτει μία στοιχειώδη δομή. Μία τάξη για κάθε επίπεδο. Δύο για το Νηπιαγωγείο, έξι για το Δημοτικό και έξι για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει έναν εκπαιδευτικό για κάθε τάξη, δηλαδή το απολύτως απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό. Το επίπεδο των μαθητών σε κάθε τάξη είναι ιδιαίτερα ανομειογενές. Στην ίδια τάξη συνυπάρχουν μαθητές που μιλούν άπταιστα, για την ηλικία τους, τα ελληνικά, γιατί έχουν δύο έλληνες γονείς, με μαθητές για τούς οποίους τα ελληνικά είναι δεύτερη γλώσσα. Μείωση του δυναμικού των 14 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο μας συνεπάγεται αναγκαστικά συνδιδασκαλία, που θα οξύνει υπερβολικά την ήδη αυξημένη ανομειογένεια των τάξεων, με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την πρόοδο των παιδιών μας.
Σ’αυτή τη στοιχειώδη δομή προστίθενται δύο τάξεις (και δύο εκπαιδευτικοί). Η πρώτη είναι το προπαρασκευαστικό τμήμα που φιλοξενεί μαθητές διαφόρων ηλικιών, των οποίων το επίπεδο ελληνομάθειας δεν επιτρέπει την ένταξη στην κανονική ηλικιακή τους τάξη. Μετά από μία προπαρασκευαστική περίοδο, οι μαθητές εντάσσονται στην κανονική τους τάξη. Είναι όντως αδύνατο να προταθεί σ’ένα μαθητή 11 χρονών να παρακολουθήσει μαθήματα της πρώτης Δημοτικού, αποτελούμενης από εξάχρονους μαθητές. Η διαφορά ηλικίας είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί την απώθηση και τελικά τη διακοπή της φοίτησης. Είναι αυτό το ποθητό αποτέλεσμα απέναντι σε μαθητές που θέλουν να διατηρήσουν την ελληνική τους συνείδηση;
Η δεύτερη απευθύνεται στους Γάλλους μη ελληνόφωνους γονείς των μαθητών μας, που θέλουν να μάθουν την δεύτερη γλώσσα των παιδιών τους και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό. Αυτή τους η επιθυμία έχει θετικά αποτελέσματα και στην επίδοση τών παιδιών τους. Είναι θεμιτό να τους αποτρέψουμε απ’αυτόν τον ευγενή στόχο;
Αυτές οι δύο τάξεις δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι « το κερασάκι της τούρτας », είναι χρήσιμες, απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου. Δεν ζητάμε τίποτε άλλο πέρα από τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ αυτής της σχολικής δομής με τις 16 τάξεις και τους 16 εκπαιδευτικούς.

Τα αποτελέσματα του σχολείου μας είναι ιδιαίτερα θετικα.

Πέρυσι, από τους 24 μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Πιστοποιητικού Eλληνομάθειας, 21 ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και απέκτησαν το σχετικό τίτλο. Φέτος, είχαμε 27 νέες συμμετοχές, ενώ όλοι οι μαθητές που θα αποφοιτήσουν από την Τρίτη Λυκείου είναι κάτοχοι του Πιστοποιητικού Eλληνομάθειας Δ΄επιπέδου (το υψηλότερο επίπεδο).
Όλοι οι μαθητές μας που εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στο γαλλικό Baccalaureat πέτυχαν, και συχνά με υψηλούς βαθμούς.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

1) Με ενέργειες της ομογένειας, ο φιλέλληνας πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Jack Lang καθιέρωσε τα Νέα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα αποδεκτή στο γαλλικό Baccalaureat. Αυτή η θεσμοθέτηση από την πλευρά του γαλλικού κράτους αποτελεί αναγνώριση της σημασίας της γλώσσας μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων στα Νέα Ελληνικά προέρχεται από τα δικά μας ελληνικά σχολεία. Μία πιθανή μείωση της δυναμικότητάς τους θα έθετε σε κίνδυνο το φυτώριο των υποψηφίων σ’αυτήν την εξέταση. Χωρίς ικανό αριθμό υποψηφίων δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας μεταξύ των γλωσσών που είναι αποδεκτές στο Baccalaureat.
2) Έχουμε ήδη ανοίξει το θέμα της ενσωμάτωσης του σχολείου μας στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα μέσω του υπάρχοντος νομικού πλαισίου των sections internationales (διεθνών τμημάτων). Αυτό το νομικό πλαίσιο απαιτεί διακρατική συμφωνία. Ευελπιστούμε να πείσουμε τις γαλλικές αρχές και με τη βοήθεια του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον στόχο, για τον οποίο θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα. Σ’αυτό το πλαίσιο, η δαπάνη του δημοσίου για το σχολείο μας θα μπορούσε να μειωθεί. Είναι πάντως βέβαιο ότι για να ενταχθεί το σχολείο μας στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει κατ’αρχήν να υπάρχει και με την απαραίτητη δομή. Αν δεν διαθέτει πλέον την στοιχειώδη σημερινή του δομή, δεν θα είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε ένταξη.

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η απόσπαση έμπειρων ελλήνων εκπαιδευτικών είναι η εγγύηση αυτής της ποιότητας, ιδίως όταν οι αμερόληπτες διαδικασίες επιλογής τους γίνονται σεβαστές, χωρίς την επέμβαση πελατειακών σχέσεων (κάτι που δυστυχώς συνέβη στο παρελθόν).
Μεταξύ αυτών υπάρχουν κάποιοι που, λόγω γάμου τους με μόνιμους κατοίκους της Γαλλίας, διδάσκουν στα σχολεία μας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η δυνατότητα όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα αλλά αντίθετα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ικανοποιητική απόδοση των σχολείων μας, διότι διαθέτουν την απαιτούμενη πείρα διδασκαλίας σε μαθητές για τους οποίους τα ελληνικά είναι δεύτερη γλώσσα, γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών σχολείων που συστεγάζονται με τα γαλλικά, τα νοιάζονται και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.
Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο 47 του νόμου 3848/2010 που προβλέπει ότι μετά την δεύτερη πενταετία τους οφείλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, παραγνωρίζοντας και τα σημαντικότατα οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται. Το άρθρο αυτό επιδέχεται δύο ερμηνείες: Η πρώτη είναι ότι μετά την δεύτερη πενταετία, η ανανέωση της παραμονής τους εκτιμάται ετησίως από το Υπουργείο, αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών. Σ’αυτήν την δεν έχουμε τίποτα να αντιπαραθέσουμε πέρα από την αναγκαιότητα της έγκαιρης υπηρεσιακής απόφασης (π.χ. τον Μάιο) ώστε να είναι δυνατός ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς, και την επιθυμία μας να έχουμε κι εμείς οι γονείς, ως τελικοί αποδέκτες του διδακτικού τους έργου, δικαίωμα όχι απόφασης αλλά λόγου. Η δεύτερη ερμηνεία είναι η υποχρεωτική τους επιστροφή στην Ελλάδα μετά από την δεύτερη πενταετία. Σ’αυτήν την περίπτωση τα σχολεία μας θα χάσουν αξιολογότατα στελέχη. Γιατί αυτά ή άλλα ικανά στελέχη οφείλουν να εγκαταλείψουν το έργο τους (και την οικογένειά τους) και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με διοικητικό εξαναγκασμό; Άλλωστε δεν αντιλαμβανόμαστε το οικονομικό επιχείρημα μιας τέτοιας ερμηνείας. Οι εκπαιδευτικοί, σύζυγοι μονίμων κατοίκων εξωτερικού, δεν έχουν το επιμίσθιο και κοστίζουν λιγότερο από τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται για μία πενταετία. Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη τις θέσεις μας και να μας ενημερώσετε για την ερμηνεία που τελικά υιοθετείται από το Υπουργείο.
Αναμένουμε, κύριε Γενικέ Γραμματέα, να τιμήσετε την υπόσχεσή σας για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων στο Παρίσι, χωρίς ποσοτική ή ποιοτική μείωση του εκπαιδευτικού τους δυναμικού, και είμαστε στην διάθεσή σας για να σας δώσουμε οποιεσδήποτε συμπληρωματικές πληροφορίες επιθυμείτε και βεβαίως να σας συναντήσουμε στο Παρίσι ή στην Ελλάδα.

Με τιμή
Οι αντιπρόσωποι τών γονέων του Τ.Ε.Γ. Bergson Δέσποινα Βασιλάκη, Παναγιώτα Γαζή, Φωτεινή Γκιουζέπη, Μαρία Θεοδώρου, Εύη Καλέση, Γάννης Καραΐσκος, Πόπη Marawi, Κώστας Μάρκου, Ανδρεανή N’Dete, Ελένη Παπαγεωργίου Χαρά Πλάτσκου, Αναστασία Πολίτη, Μαρία Φερεντίνου, Κατερίνα Φλώρα

Διεύθυνση αλληλογραφίας Kostas Markou 25 bis, rue de Romainville 75019 Paris
Ηλ. Διεύθυνση: kmarkou@sfr.fr

 

24grammata.com

Advertisements

14 thoughts on “Επιστολή Γονέων Ελληνικού σχολείου στο Παρίσι προς το Υπουργείο Παιδείας.

 1. Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύτηκε για να αποδείξει στους συμπατριώτες της παροικίας μας στην Στοκχόλμη, πώς θα έπρεπε να είναι η Ελληνική εκπαίδευση και στην Σουηδία.
  Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι Ελληνικές κοινότητες και η ΟΕΣΚΣ, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους για την Ελληνική εκπαίδευση στην Στοκχόλμη και να σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται πίσω απο τα παιδιά τους και να συνεχίζουν την διάσπαση του Ελληνισμού.

 2. Αγαπητό Grekisk.se,

  Οι φασαρίες στην Στοκχόλμη μεταξύ των Ελλήνων οφείλονται στην ανικανότητα της ομοσπονδίας για σύσφιξη του Ελληνισμού. Μάλλον έτσι τους συμφέρει. Το κλειδί όμως είναι στο χέρι των γονέων και απο την συμμετοχή τους στις εκλογές για το ΔΣ του συλλόγου. Αν πετάξουν έξω αυτούς που τσακώνονται συνεχώς, τότε ίσως να προοδεύσει το σχολείο μας. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άτομα που να ενδιαφέρονται πραγματικά για το σχολείο και την μακροπρόθεσμη επιτυχία του. Οι εκλογές θα γίνουν σε λίγο και η ομοσπονδία θα χώσει πάλι στο ΔΣ τους δικούς της ανθρώπους…

 3. San na akouw ton Oudetero na milaei pou den exei kan plirosei kai ti sindromi tou.
  P.S Ta pola logia einai ftoxia Axilea.

 4. Katarxas to atomo den exei logo na pei kouvenda otan den exei tekna sto xoro tou sxoliou kai defteron afta giati den ta leei ston Dr Hlias.

  P.S eki esu panda tin miti sou xoneis eki pou den se peftei logos, afou eisai e§osxolikos Maleas pou mas to paizeis Reporter H malon nomizeis pos eisai.

 5. Ποιος νομίζεις τελικά οτι είσαι βρε ψώνιο που θα μας μας πεις οτι δεν έχουμε και λόγο. Εσύ που πάντα ανώνυμα λασπολογείς άλλους συμπατριώτες επειδή και μόνο δεν συμφωνούν μαζί σου ψυχανώμαλε Robin Hood !
  Αν ποτέ μάθουν ποιος είσαι τότε θα δούμε τι υποστηριχτές θα έχεις καραγκιόζη

  ΥΓ. και λίγα σου είπα…

 6. Οι πλειοψηφία των γονιών δεν θα έρθει πάλι στις εκλογές. Μόνοι τους πάλι θα αλληλοψηφιστούν για ΔΣ.

 7. Αφήστε την ομοσπονδία, τα κόμματα και την Στέγη μακρυά από το σχολειό. Οι εκλογές του σαββάτου θα έχουν μαζική συμμετοχη και το νέο ΔΣ θα συνεχίσει το έργο του προηγουμενου συμβουλιου που πάλεψε με νύχια και δόντια να κρατήσει το σχολειό ανοιχτό και να μην αφήσει τους άθλιους υπονομευτές του να το βλάψουν. Όμως δεν μπορεί το Hellenic να έχει 6 καθηγητές με 11 παιδιά και το Åsö 11 με 250!

 8. Προς Goneas Åsö,

  Και εμείς γονείς στο Åsö είμαστε αλλά εσύ τι εννοείς με το (μαζική συμμετοχή); Με τον Κομνηνό και με τον Ουλή; Μαζική συμμετοχή μακάρι να γίνει για να διώξουμε απο το ΔΣ αυτούς που με τις πράξεις τους διέλυσαν τον σύλλογο μας σε 5 κομμάτια. Ίσως τότε να δούμε φως στο τούνελ.

 9. Mazikh symmetoxh gonewn fysika ennow….Esy akoma kalhmenos me ta kommata eisai? Autoi pou prospathisan na dialysoun ton syllogo exoun HDH fygei! Tha tous vreis sto Hellenic School kathe savvato.

 10. Λοιπόν όποιος είχε παιδιά στο σχολείο φέτος και δεν έχει αναγνωρίσει τον αγώνα που έκανε
  το τωρινό ΔΣ να κρατήσει το σχολείο ανοιχτό είναι στην κοσμάρα του, όπως ο γονέας που λέει διέλυσαν τον σύλλογο. Ποιός τον διέλυσε; Αφού έφυγε ο γιατρός και τα τσιράκια του βρήκαμε την ησυχία μας, ούτε φασαρίες ούτε τίποτα. Γαλήνη.

  Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με το θα αλληλοψηφιστούν; Όποιος θέλει και έχει το ενδιαφέρον έρχετε και ψηφίζει. Μη ξεχνάτε πέρυσι τα φασιστόμουτρα του Hellenic πόσους άφησαν από έξω.

  Και τέλος, η πρώην συντονίστρια που με το έτσι θέλω ήθελε να μετακομίσει το σχολείο. Την γνώμη τη δικιά μου και των υπόλοιπον γονέων την είχε χεσμένη.

  Ας ελπίσουμε το ΔΣ που θα εκλεχθεί το Σάββατο να είναι το ίδιο άξιο όπως αυτό που είχαμε.

 11. Βεβαίως και θα υπάρχει ησυχία φίλε Kράμπα αφού έχουν το ταμείο και όλο το ΔΣ δικό τους. Για να μπουν άλλοι στις θέσεις αυτές και μετά θα δεις πάλι πόσο ησυχία θα έχουμε. Όπως το 2008.

 12. Δεν γνωρίζω τι έγινε το 2008 ούτε τα προηγούμενα χρόνια, μιλάω για τον χρόνο που μας πέρασε και το τωρινό ΔΣ. Αν νομίζεις ότι βγάζουν κέρδη από το ταμείο είσαι γελασμένος (η έχεις φάει το παραμύθι περί κομματικά κατευθυνόμενο ΔΣ και άλλες αηδίες).

  Αν θέλεις, ενδιαφέρεσαι και θέλεις να προσφέρεις δώσε υποψηφιότητα η ψήφισε αυτούς που θέλεις. Εκτός βέβαια και αν δεν σε αρέσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και δεν έχεις πρόβλημα κάποιος να κάνει ότι του κατέβει και να ερμηνεύει το καταστατικό όπως τον ταιριάζει.

 13. Για εξήγησε μου λοιπόν εσύ φίλε Κράμπα κάτι:

  Τις προηγούμενες χρονιές αυτοί που υποστηρίζεις λύσσαξαν όταν ερχόταν κάποιος εξωσχολικός στην καφετέρια του σχολείου.(Γιατί ίσως ήταν απο την αντίθετη πλευρά)

  Τώρα που έφυγαν αυτοί απο εδώ μέσα, όλα καλά και όλα ωραία όπως λες.

  Οι εξωσχολικοί τύπου Χαιδευτός, Ουλής κτλ. δεν μας πειράζει να έρχονται εδώ μέσα;
  Αν δεν αυτοί κομματικά κατευθυνόμενοι τότε τι είναι;

  Αλλά τι άλλο να πει κανείς, οι εκλογές κοντά είναι και θα δούμε τι θα γίνει…

 14. Να σου εξηγήσω; Τι να σου εξηγήσω; Δεν ξέρω για ποιούς λες πως λύσσαξαν αλλά δεν θυμάμαι κανέναν λυσσασμένο να είναι στο τωρινό ΔΣ. Μη ξεχνάς πως η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη, μερικοί ίσως αντέδρασαν άπρεπα, κανένας όμως από το ΔΣ.

  Ο Χαιδευτός νομίζω επισκέφτηκε το σχολείο ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, όταν το σχολείο κινδύνευε να κλείσει. Δεν έπρεπε να έρθει; Το βλέπεις τόσο παράλογο;

  Εξάλλου το ΔΣ δέχτηκε προτάσεις (ίσως και πιέσεις) για να έρθουν αντιπρόσωποι από κόμματα (2 νομίζω) να μιλήσουν στο σχολείο. Προτάσεις που το ΔΣ καλώς τις απέρριψε. Δυστυχώς αυτά ο κόσμος δεν τα μαθαίνει και τρώει το παραμύθι των άλλων.

  Το θέμα φίλε μου γονέα είναι πως εμείς αποφασίζουμε. Με δημοκρατικά μέσα, με εκλογές. Δε σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα διάφορα θέματα το ΔΣ; Ψήφισε άλλους, η ακόμα καλύτερα δώσε ο ίδιος υποψηφιότητα. Όχι να αφήσουμε άτομα με φασιστοειδές μεθόδους να διαλέγουν ποιος θα είναι μέλος και ποιος όχι.

  Τό κρίμα είναι πως τα μέλη του ΔΣ φέτος τα έχουν δει όλα, αντί να ασχοληθούν αποκλειστικά με το σχολείο είχαν αναγκαστεί να παλέψουν και με τους τρελούς (απο τον πρώην πρόεδρο μέχρι την παράλογη πρώην συντονίστρια Κιούση). Ας ελπίσουμε αυτό τουλάχιστον να αλλάξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s