Μελβούρνη-Δυο εκατομμύρια δολάρια για την ανάπλαση της ελληνικής γειτονιάς

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει ένα εκατομμύρια δολάρια για να εξωραίσει τον «ελληνικό πεζόδρομο» Eaton Mall του «ελληνοκρατούμενου» προαστίου Όκλι.

Μαζί με την προσφορά του Δήμου Μonash που ανέρχεται επίσης στο ένα εκατομμύριο δολάρια θα συμπληρωθούν τα έργα, με ελληνικό χρώμα, που ‘θα δώσουν σ’ αυτό το κομμάτι της Μελβούρνης την ποιότητα και την ομορφιά που της αξίζει’, τόνισε ο κ. Μπράμπι.

«Η προσφορά αυτή της κυβέρνησης, θα συντείνει στην ενίσχυση της ελληνικής ταυτότητας του Oakleigh και στο να ελκύσει περισσότερους επισκέπτες να ζήσουν και να χαρούν την πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Η ελληνική κοινότητα της Βικτώριας είναι μία από τις πλέον προοδευτικές και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ονόματος που έχουμε ως πολυεθνική κοινωνία που αγκαλιάζει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά» είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.

Το Oakleigh, είπε, είναι ένας τόπος όπου «μπορείς να δεις, να νοιώσεις και να οσφρανθείς την παρουσία της πλούσιας κουλτούρας των Ελλήνων, την ζωντάνια τους, αλλά και τη σφοδρή επιθυμία τους να κάνουν το χώρο αυτό, πόλο έλξης για όλη τη Μελβούρνη».

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση που έκανε, ο κ. Μπράμπι, , είναι η επιχορήγηση .000 της κυβέρνησης της Βικτώριας στο ελληνοαυστραλιανό Φεστιβάλ «Αντίποδες». «Αυξήσαμε το ποσό γιατί πιστεύουμε ότι είναι το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο Φεστιβάλ που γίνεται στη Βικτώρια. Κάθε χρόνο, με το Φεστιβάλ «Αντίποδες», ζωντανεύει όλη η πόλη. Αυτό που συμβαίνει εκεί, στην καρδιά της Μελβούρνης, είναι μοναδικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s