Κατάργηση της βίζας για τους ρώσους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε πρόκειται να ζητήσει την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργήσει την χορήγηση «βίζας» στους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Λευκορώσους πολίτες, ένα ζήτημα που απασχολεί επί μακρόν και έχει αποτελέσει σημείο ρήξης.

το κείμενο της ομιλίας του, που βρίσκεται στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης πριν αυτή εκφωνηθεί, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζητά «μια ουσιαστικά νέα αρχή» για το σύστημα βίζας.

«Η ελευθερία στα ταξίδια των πολιτών των χωρών της Ανατολικής Συνεργασίας και της Ρωσίας θα μπορούσε να απελευθερώσει μια τεράστια δυναμική για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην ανατολική Ευρώπη«, φέρεται να δηλώνει ο Βέστερβέλε.

Την ομιλία αυτή θα εκφωνήσει ο Βέστερβέλε σε ένα φόρουμ στο Βερολίνο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, το διεθνές κέντρο πολιτισμού της Γερμανίας.

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι θεωρείται απαραίτητο να υποβάλλουν αιτήσεις για την έκδοση «βίζας» για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και συχνά περιμένουν στις ουρές έξω από τις πρεσβείες για να περάσουν από συνέντευξη χάνοντας ώρες από την εργασία τους και από άλλες ενασχολήσεις τους.

Η » Ανατολική Συνεργασία» ιδρύθηκε πέρυσι και απαρτίζεται από τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
athina984

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s