Ευρωπαϊκή Ομάδα Διαβούλευσης με τις Επιχειρήσεις (European Business Test Panel-EBTP).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Πληροφορίες   : Μ. Βλαντή

Τηλέφωνο       : 210- 333 2764

Fax                     : 210-3332760

e-mail              : m.vlanti@mnec.gr

 

Αθήνα, 25Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2003), δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ομάδα Διαβούλευσης με τις Επιχειρήσεις (European Business Test Panel-EBTP). Πρόκειται για δίκτυο διαβούλευσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Στόχος του δικτύου είναι η καταγραφή των απόψεων και των εμπειριών των επιχειρήσεων αναφορικά με πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες, είτε ήδη εφαρμόζονται είτε βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων.

 

Το δίκτυο λειτουργεί ως εξής: Η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποστέλλει, σε ηλεκτρονική μορφή ερωτηματολόγιο πάνω σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, προς τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο δίκτυο ΕΒΤΡ. Ακολούθως, οι επιχειρήσεις διατυπώνουν τις απόψεις τους, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χάραξη νέων ευρωπαϊκών πολιτικών. Η συχνότητα αποστολής και συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων είναι 5-6 φορές ετησίως

 

Το ΕΒΤΡ περιλαμβάνει σήμερα περίπου 3,600 επιχειρήσεις από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε μεταξύ των οποίων και ελληνικές επιχειρήσεις. Για την καλύτερη αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος αυτού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων, δεν επιφέρει κανένα οικονομικό ή διοικητικό κόστος ενώ εξασφαλίζεται το απόρρητο όλων των στοιχείων και των απόψεων της κάθε επιχείρησης.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο, τη λειτουργία του και το ρόλο των επιχειρήσεων, παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/yourvoice/ebtp/index_el.htm

Εφόσον επιθυμείτε να εγγραφείτε ως μέλος του δικτύου, συμπληρώνετε το σχετικό έντυπο που είναι διαθέσιμο στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μ. Βλαντή, στέλεχος της αρμόδιας Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου μας.

 

Η Διευθύντρια

Δρ. Βικτωρία Σωτηριάδου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s